telplava.png
Pozovite nas

Molimo putnike da se zbog čestih izmena uslova ulazaka, dodatno informišu o uslovima ulaska u zemlje na sajtu Ministarstva spoljnih poslova: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje 


USLOVI ULASKA U EGIPAT

Ukinute su sve mere koje se odnose na suzbijanje virusa Covid-19 za sve putnike koji putuju u Egipat. 


USLOVI ULASKA U MAĐARSКU

Državljani Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez ograničenja, odnosno pod istim uslovima koji su bili na snazi pre mera uvedenih radi sprečavanja širenja virusa COVID-19. Nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti negativan PCR test.

* Za ulazak u sportsko-rekreativne centre, muzeje, zatvorene delove restorana i dr. potrebna je potvrda o vakcinaciji.


USLOVI ULASKA U GRČKU 

Građani Srbije ulaze u Grčku bez ograničenja


USLOVI ULASKA U TURSKU

Sva ograničenja ulaska u Tursku u vezi sa Covid-19, koja su do sada bila na snazi, ukidaju se 01. juna 2022. godine.

Ukinuta je i obaveza popunjavanja formulara za dobijanje tzv. HES koda za ulazak u R. Tursku, kao i njegovo korišćenje u zemlji.


USLOVI ULASKA U PORTUGALIJU

Državljani Republike Srbije mogu ući u Portugaliju, bez obzira na razlog putovanja, uključujući turizam, ukoliko poseduju Covid digitalni sertifikat sa potvrdom o vakcinaciji priznatim vakcinama ili Covid digitalni sertifikat sa potvrdom o preležanoj bolesti, izdat od strane nadležnih organa Republike Srbije ili države članice EU. Ukoliko ne poseduju jedan od pomenutih dokumenata ili je njihova validnost istekla, mogu ući u Portugaliju bez obzira na razlog putovanja, uključujući turizam, ukoliko poseduju negativan RT-PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski test (TRAg) ne stariji od 24 sata, koji sadrži podatke odobrene od strane Komiteta EU za zdravstvenu bezbednost.  
Vakcine koje se priznaju su vakcine odobrene od strane Evropske agencije za lekove (Pfizer-BioNtech, Janssen, AstraZeneca, Moderna) i vakcine odobrene od strane Svetske zdravstvene organizacije (Sinopharm (Vero Cell), Sinovac (Coronavac), Bharat Biotech International (Covaxin), Verity Pharmaceuticals, Fiocruz, R-Pharm.  
Covid digitalni sertifikat sa potvrdom o vakciniciji je validan 14 dana nakon kompletne vakcinacije i važi 270 dana od poslednje doze. Sertifikati sa potvrdom o dodatnoj ("booster") dozi vakcine za sada nemaju rok važenja.  
Covid digitalni sertifikat sa potvrdom o preležanoj bolesti je validan do 180 dana od dana kada je lice testirano pozitivno.  
Deca do 12 godina nisu u obavezi da imaju sertifikat ili test.
Putnicima je dozvoljen tranzit kroz Portugaliju.


USLOVI ULASKA U FRANCUSKU

Ulazak na teritoriju Francuske iz Srbije, budući da je sada u zelenoj zoni, ne podleže nikakvim ograničenjima. Putnicima nije više potreban ubedljiv razlog za dolazak u Francusku.
Za vakcinisane putnike nije potreban negativan test na polasku. Oni moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji transportnoj kompaniji i organima granične kontrole.
Nevakcinisani putnici međutim, treba da pokažu transportnoj kompaniji i organima granične kontrole sledeće:
- negativan rezultat PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati od polaska (u slučaju vezanog leta, od prvog poletanja)
- ili važeći sertifikat o oporavku od kovida (pozitivan rezultat PCR testa ili antigenskog testa koji je urađen najmanje jedanaest dana a najviše šest meseci od polaska).
Nikakve druge mere (testovi, izolacija) nisu na snazi po dolasku u Francusku.
Deca mlađa od 12 godina su izuzeta od ovih formalnosti.


USLOVI ULASKA U SRBIJU

Covid-19 – uslovi za ulazak u Republiku Srbiju
(ažurirano 03.05.2022.)

Nema ograničenja za ulazak u Republiku Srbiju.

Preporuka za nošenje maski u zatvorenom prostoru ostaje na snazi, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.


USLOVI ULASKA U ŠPANIJU

Da bi ušli u Španiju, svi putnici, bez obzira na zemlju porekla (osim dece mlađe od 12 godina i putnika u međunarodnom tranzitu), moraju pokazati jedan od ovih dokumenata:

EU DIGITALNI COVID SERTIFIKAT ILI EU Ekvivalent vakcinacije protiv COVID-19 ili negativan sertifikat o aktivnom dijagnostičkom testu infekcije ili sertifikat o oporavku nakon ove bolesti.
SpTH KR. Ako nemate EU digitalni COVID sertifikat ili ekvivalentan, morate da popunite Obrazac za kontrolu zdravlja SpTH, ručno unoseći detalje o vakcinaciji, oporavku ili sertifikatu o dijagnostičkom testu.
Potvrda o vakcinaciji sa kompletnim rasporedom za decu mlađu od 18 godina nema rok važenja.


USLOVI ULASKA U ITALIJU

Obaveštavamo Vas da, na osnovu odluke Ministarstva zdravlja Republike Italije, počev od 1. juna ove godine za ulazak u R. Italiju više nije neophodno posedovanje zelenog sertifikata tzv. Green Pass (na bazi vakcinacije, preležane bolesti ili negativnog antigenskog/molekularnog testa).

U R. Italiji zaštitna maska je preporučena, ne i obavezna, u javnim objektima na otvorenom i u zatvorenom.


USLOVI ULASKA U BUGARSKU

Od 01.02.2022. građani Srbije mogu da uđu u Bugarsku uz posedovanje jednog od navedenih dokumenata:
1. sertifikatom o završenoj vakcinaciji (primljene 2 doze) - važi od 15. do 270. dana od prijema poslednje doze;
2. sertifikatom o primljenoj dopunskoj (buster) dozi – nema ograničenje;
3. sertifikatom o preležanom Covid-u 19 – važi od 11. do 180. dana, računajući od datuma testiranja upisanog u dokument;
4. setrifikatom o izvršenom testiranju (PCR ili brzi antigen) PCR ne sme biti stariji od 72h, a antigen od 48h.
 
*DECA do navršenih 12 godina života ulaze bez kovid dokumenata.
 
Uslovi za upotrevu SPA centra u hotelima: za sada, ako putnici nemaju vakcinu moraju imati antigen test na svaki 48h, moguce testiranje u hotelu ili laboratoriji, cena 10-15 leva.
 
Vise informacija na linku ispod:

http://sofia.mfa.gov.rs/cir/


USLOVI ULASKA U CRNU GORU

Od utorka, 14. septembra 2021, ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica koja su državljani Crne Gore i stranci državljani, ispunjavaju jedan od propisanih uslova:

- da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dve doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi;

- da osoba poseduje negativan PCR test na Covid 19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;

- da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice.

U Crnu Goru bezuslovno ulaze osobe mlađe od 18 godina - i crnogorski državljani i stranci.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi pod uslovom da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Broj prisutnih takvim događajima na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti, kao i zaposleni, moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, a broj prisutnih gostiju se ograničava na 100.

Ulazak u tržne centre omogućava se samo osobama koje ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.


USLOVI ULASKA U TUNIS

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Tunis bez ograničenja ukoliko su kompletno vakcinisani i kao potvrdu prilažu validan zeleni sertifikat. Deca do 18 godina starosti ulaze bez ograničenja i bilo kakvog testa.

Nevakcinisani putnici obavezni su da prilože negativan antigenski test (ne stariji od 24h) ili negativan PCR test (ne stariji od 48h). 


USLOVI ULASKA U KIPAR

Od 01.06.2022. ne postoje ograničenja za ulaz u državu Kipar i nisu potrebni nikakvi testovi niti sertifikati.

Potrebna su samo standardna dokumenta za putovanje. Na destinaciji putnici mogu slobodno da se kreću bez ikakvih ograničenja i prikazivanja medicinskih sertifikata.
U taxi vozilima i u autobuskom prevozu obavezne su maske za lice.


USLOVI ULASKA U SLOVENIJU

Od 19. februara 2022. ograničenja zbog Covid-19 više ne važe pri ulasku u Sloveniju. To znači da uslov (oporavljen/vakcinisan/testiran) više ne mora da se ispunjava na granici i putnicima više neće biti naređeno da budu u karantinu kod kuće.

Dodatne informacije na linku https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing


USLOVI ULASKA U RUSIJU

Državljani Republike Srbije (bez obzira na tip pasoša i načina regulisanja boravka u Rusiji) mogu da uđu u Rusku Federaciju uz obavezan negativan rezultat PCR testa na ruskom ili engleskom jeziku, ne stariji od 48 sati od datuma uzimanja brisa. Ukoliko strani državljanin ne poseduje predmetni PCR test pre sletanja na aerodrom u Rusiju, biće automatski deportovan nazad u državu poletanja. Ovo pravilo se odnosi i na sve one strance koji poseduju sertifikat o izvršenoj vakcinaciji Ruske Federacije.


USLOVI ULASKA U ALBANIJU

 Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Republiku Albaniju. 

Počev od 06.septembra, putnici koji ulaze u Republiku Albaniju, na svim graničnim prelazima, moraju posedovati jedan od sledećih dokumenata:
• Potvrda o vakcinaciji (potrebno da je od datuma potpune vakcinacije proteklo najmanje dve nedelje);
• Negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati);
• Potvrda o preležanoj bolesti COVID-19 (validna do 6 meseci nakon izlečenja).
Navedena pravila važe za sva lica (osim za decu do 6 godina starosti), uključujući i ona koja tranzitiraju kroz Republiku Albaniju.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA USLOVI ULASKA:

Za ulazak na Dominikansku Republiku je potreban negativan PCR test zbog avio kompanija koje na tome insistiraju. Na samoj destinaciji za boravak u hotelu nije potreban test niti vakcina, medjutim za bilo koji izlet ili izlazak neophodan je test koji može da se uradi na licu mesta. 

Uz potvrdu o vakcinaciji nije potreban negativan PCR test.
*Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19

ZANZIBAR

Za ulazak na Zanzibar je neophodan negativan PCR test ne stariji do 72h. Po dolasku, svi putnici se testiraju o svom trošku (25 dolara) i da popune obrazac na sajtu. Više informacija na linku https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
*Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19


KOLUMBIJA

Za ulazak u Kolumbiju je neophodno biti kompletno vakcinisan najmanje 14 dana pred put. Neophodno je popuniti i odredjeni dokument koji zajedno sa ostalim pojedinostima možete videti i na https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
*Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19


MAURICIJUS

Za putovanje na Mauricijus je neophodna vakcinacija bilo kojom raspoloživom vakcinom, kao i negativan PCR test. Više informacija na https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje
*Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19


SEJŠELI

1. Dokaz o vakcinaciji - dokaz da su priomljene prve 2 doze vakcine kao i booster doza primljena 6 meseci nakon prve dve
    Ukoliko je proslo vise od 6 meseci od vakcinacije onda se mora priloziti negativan PCR test ne stariji od 72h pre poletanja za Sejsele ili brzxi antigenski test ne stariji od 24h pre poletanja za Sejsele.

2. Travel Authorization koji se dobija popunjavanjem online formulara https://seychelles.govtas.com/
    Formular se popunjava nakon dobijenih testova (ukoliko niste vakcinisani ili je proslo vise od 6 meseci od vakcinacije) jer se rezultat uploaduje prilikom popunjavanja. Takodje se uploaduje kopija pasosa i vaucera za boravak na Sejselima.
Ovo odobrenje se placa EUR 10 - kreditnom karticom online prilikom podnosenja zahteva.
    Odobrenje se ceka 56-12 sati.Bez dobijenog odobrenja putnici nece biti pusteni na let


Uslovi za ulazak na Maldive

Od 13.03.2022. NIJE POTREBAN PCR test za ulazak na Maldive.
Potrebno je da putnici imaju hotelski vaucer, putno osiguranje o popunjen formular (u okviru 48h od dolaska na Maldive): https://imuga.immigration.gov.mv/
Sve informacije na linku: https://immigration.gov.mv/travel-advisory-to-the-maldives/

*Obavezno je da putnici uplate zdravstveno osiguranje, koje pokriva Covid19