telplava.png
Pozovite nas

Obaveštenje o početku rada poslovnica


Dragi i poštovani putnici,

Raduje nas što možemo da vas obavestimo da otvaramo poslovnice 1.6.2020.

Za početak možete nas posetiti na adresama:

Beogradska 54-56 (mapa)

*Radno vreme 09-17 h (ponedeljak - petak), subota 09-15 h


YUBC - Bul. Mihajla Pupina 10v (mapa)

*Radno vreme 09-17 h (ponedeljak - petak), subota 09-15 h


ŽARKOVO / TC Mondo - Trgovačka 16a (mapa)

*Radno vreme 10-17 h (ponedeljak - petak), subota 10-15 h


NOVI SAD / Jevrejska 14 (pasaž) (mapa)

*Radno vreme 09-17 h (ponedeljak - petak), subota 09-15 h


Filip Travel radi na adaptaciji svojih prostorija i zaposlenih u skladu sa trenutnim okolnostima, sa pojačanim stepenom higijene i uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje koje se odnose na boravak zaposlenih i klijenata u jednoj prostoriji.

Svakako nas možete kontaktirati i putem e-mail adrese rezervacije@filiptravel.rs, telefona 011 4 159 159 ili putem direktnih poruka na društvenim mrežama.
Mi ćemo se potruditi da u najkraćem roku kontaktiramo vas kako bismo zajedno isplanirali vaš pravi odmor.

Srdačno,

Filip Travel 


OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST

Beograd, 19.05.2020.g.

Upravni odbor YUTA na sednici održanoj dana 19.05.2020. godine doneo je sledeće zaključke:

- Turističke agencije su kadrovski i organizaciono spremne za kvaliltetnu realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju turističku sezonu.

- U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima turističke agencije informišu javnost da će otpočeti sa realizacijom ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula meseca.

- Putnici naših turističkih agencija u potpunosti mogu biti uvereni da će agencije pre svega voditi računa o njihovoj bezbednosti i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.

- Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka naših turista u ugovorenim destinacijama.

 

Predsednik Upravnog odbora

Zoran Arsenović 

 

NACIONALNA ASOCIJACIJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE
Kondina 14, Beograd, Srbija

Vest na sajtu YUTA. pogledajte ovde.


 

Beograd, 12.05.2020.

Obaveštavamo vas da su sva ugovorena turistička putovanja sa datumom polaska do 01.06. 2020. otkazana, usled nemogućnosti realizacije. 

Sva sporna pitanja povodom otkazanih putovanja, biće rešavana u skladu sa odredbama uredbe o ponudi zamenskog putovanja, usvojenoj od strane Vlade RS (Službeni glasnik br. 63/2020).
U toku je usaglašavanje i definisanje procedura radi primene ove uredbe, a po okončanju istih obavestićemo sve putnike, koji su uplatili aranžmane do 15.03.2020.


Beograd, 02.05.2020.

UREDBA o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2

Uredba o ponudi zamenskog putovanja PDF


18.03.2020.

U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalnom nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA želi da informiše putnike:

 

OBAVEŠTENJE

 

-         Preporuka je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 15.05.2020. god.

-         Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 15.05.2020 god. su sigurna i  nadamo  se da će biti iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja.

-         U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti.

-         Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti  razvoj situacije kao i  da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo  interese i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija.

-         Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije.

YUTA INFO

 


17.3.2020.

Poštovani i dragi putnici,

Usled novonastalih okolnosti i vanrednog stanja proglašenog na teritoriji R Srbije sa ciljem zaustavljanja epidemije Corona virusa – Filip Travel Vas obaveštava da od 17.3.2020. godine obustavlja rad u svim poslovnicama.

Bezbednost i zdravlje zaposlenih, njihovih porodica kao i svih sugrađana je na prvom mestu, stoga Vas pozivamo da ostanete kod kuće, a mi ćemo se potruditi da na sva pitanja odgovorimo putem dostupnih kanala komunikacije.

O posledicama koje će pandemija iza sebe ostaviti, nećemo govoriti sada, nadamo se, kao i svi Vi, da će trajati što kraće i da ćemo ih prebroditi što bezbolnije.

Imajući u vidu Odluku Vlade R Srbije o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS CoV-2 zaraznom bolešću (“Službeni glasnik RS” broj 23/20 od 10.03.2020. godine), obaveštavamo Vas da su sredstva koja ste uplatili u korist agencije FILIP TRAVEL za ugovorena putovanja priznata u zakonom propisanom procentu.

Novčana sredstva ćete moći da iskoristite nakon okončanja pandemije koja će biti zvanično objavljena odlukom Vlade R Srbije.

Mi ćemo biti tu, na našem sajtu moći ćete da se informišete o svim aktuelnim ponudama, kao i o svim nažalost otkazanim putovanjima.
Sve informacije u vezi sa ugovorenim putovanjima, kao i putovanjima koja želite da ugovorite možete dobiti koristeći e-mail adresu: rezervacije@filiptravel.rs

Želimo Vam da sačuvate zdravlje i da zajedno sa nama pođete na nova putovanja, čim se za to ukaže prilika.

Ostanite zdravi!

Vaš Filip travel 


17.3.2020.

YUTA obaveštenje:

1. Poštujući preporuku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovima Uvedenog vanrednog stanja o ograničenju kretanja građana T.A. će za vreme trajanja vanrednog stanja prilagoditi radno vreme svojim potrebama uz mogućnost privremenog obustavljanja rada poslovnica i neposrednog kontakta sa putnicima i sve potrebne informacije putnicima dostavljati preko maila - portal, odnosno posebnih obaveštenja na sajtu. Molimo Vas da preduzmete sve aktivnosti u cilju pro-aktivnog pristupa putnicima ( kontakti telefonom ili e-mail-om, uz pojašnjenje situacije i njihovih opcija u datim okolnostima, jer moramo voditi računa da ćemo nastaviti rad i nakon završetka ovih okolnosti ). Obaveza je sve putnike obavestiti o novom režimu rada i postupku ostvarivanja nesmetane komunikacije.
 
2. Sva turistička putovanja ugovorena sa realizacijom do 15.05.2020.g., odnosno do okončanja vanrednog stanja otkazuju se.
 
3. Putnicima će biti ponuđeni sporazumni raskidi ugovora o putovanju uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja. (Ukoliko je OTP imao dokazive stvarne troškove po pitanju realizacije putovanja, ukupan iznos obaveze se umanjuje za taj iznos.)
Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, uključujući i  ugovorena sa realizacijom za letnju turističku sezonu 2020.g. u slučajevima kada putnici insistiraju na raskidu Ugovora o putovanju.
 
4. Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, početkom maja meseca dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.
 
5. YUTA će u skladu sa sa odlukama U.O. i novonastalom situacijom insistirati kod nadležnog ministarstva na modalitetima za pomoć turističkoj privredi i turističkim agencijama / Organizatori putovanja, Posrednici, Rent a car/. (pregovori u toku ):
 
- Oslobođanja od plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene
- Oslobađanja obaveze posedovanja depozita na raćunu na kraju tekućeg meseca
- Oslobađanje od obaveza prema finasijskim institucijama
- Omogućavanja izdavanja posebnih potvrda u funkciji odloženog korišćenja ugovorenih usluga
 
6. Naše resorno Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija je o svim aktivnostima YUTA informisano, očekujemo njihovu saglasnost i sugestije radi daljeg postupanja. YUTA će sve dalje aktivnosti koordinirati sa Ministarstvom i postupati u skladu sa aktima Vlade Republike Srbije o obavezama pravnih i fizičkih lica u usloivima vanrednog stanja.
 
O svim daljim aktivnostima bićete blagovremeno informisani

YUTA Info