Sutomore leto 2018 » Crna Gora

Letovanje Sutomore 2017

Sutomore je jedno od najpopularnijih mesta na crnogorskoj obali. Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara obale. Sutomore je najpoznatije turističko mesto barske rivijere nastalo od ribarskog naselja,a zbog svog povoljnog geografskog položaja, Sutomore  ima odličnu drumsku i železničku povezanost.
Obala mora na barskom području ima veliki uticaj na fizičko-geografske osobine primorja i smatra se najlepšom obalom na južnom Jadranu. Temperatura mora u ovom delu je najtoplija u Jadranu i kreće se između 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti. Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno more su stvorili klimu kakva se samo može poželeti, pa sezona kupanja traje od maja do oktobra. U Sutomoru pogled se pruža na stenovitie delove i strme litice u pozadini, a isperd se nalazi više divnih peščanih plaža, u dužini od preko 6 kilometara. Neke od plaža su: Pecin, Čanj, Maljevik, Štrbine, Sutomore, Ratac, Crvena plaža...

Sutomore karakteriše i veliki broj kafića i restorana, ostaci dve tvrđave, od kojih je jedna dobro očuvana - tvrđava Haj Nehaj koja je izgrađena za vreme Mletačke Republike. Od brojnih spomenika prošlosti, u Sutomoru najveću pažnju izaziva crkva sv. Tekle sa pravoslavnim i katoličkim oltarom, kao i ostaci manastira na Ratcu.
U Sutomoru imate mogućnost za povoljnu vožnju brodićem do Bara ili do Budve. Autobuski prevozi su jako česti i pored pomenutih gradova možete posetiti i Podgoricu, Boku Kotorsku...

Gradska plaža u Sutomoru je jedna od 3 najveće peščane plaže na Jadranu. Duga je oko 1,5 km.

Maljevik je šljunkovita plaža zaklonjena rtovima sa jedne i druge strane, pa se stiče utisak odvojenosti od urbane sredine.
Plaže Ratac I i II su plaže sa veoma kamenitim reljefom. Pogodne su za sunčanje sa velikh stena. Nisu plaže otvorenog tipa, a ono što ih najviše karakteriše jeste netaknuta priroda.
 
Jedan od najvećih aduta Sutomora je noćni život. Sutomore odavno nosi epitet letovališta „za mlade“,  brojni kafići učiniće turistima provod nezaboravnim.


telplava.png
Pozovite nas