Šarm el Šeik • Egipat 2022. Ne propustite

NACIONALNI PARK RAS MOHAMED  (autobusom)

Nalazi se 17 km južno od Sharm El Sheikh-a, na najjužnijoj tački Sinajskog poluostrva, površine 97 km2, koja je zbog posebnosti ekosistema u potpunosti zašticena. Izuzetno bogat podvodni svet, jedinstveno Magicno slano jezera,  kao i vrlo retke mocvare mangruva ce uciniti da vam ovo bude nezaboravno iskustvo. Najzanimljivija mesta za snorkling su Shark i Jolanda greben. Dom je stotinama  vrsta tropskih riba i oko 170 najrazlicitijih formacija korala koje svojim sarenilom i lepotom preplavljuju senzacijama sva cula. Vecina su karakteristicna iskljucivo  za ovo podrucje i ne postoje nigde vise na svetu. Celodnevni izlet, spoj nestvarne prirode, snorklinga, kupanja, uživanja i dobre zabave. Polazak iz hotela oko 8h, snorkling, kupanje na slanom jezeru, mocvare mangruva, rucak pod beduinskom tentom uz samu obalu, kupanje.

Celodnevni izlet. Preporuka vodica. Povratak u hotel oko 16:30.

CENA 45€ ODRASLI, 32€ DECA OD 3-12 , 0-3 BESPLATNO

Na izlet poneti pasoš, peškir (može hotelski za plažu), šešir/kačket, naočare za sunce i zaštitnu kremu za sunčanje.


NACIONALNI PARK RAS MOHAMED BRODOM (STANDARDNIM)

Polazak iz hotela oko 8h, dolazak u marinu, krstarenje do Ras Muhameda. Uzivanje u snorklingu, prekrasnim koralnim formacijama i ribicama najrazlitijih boja, velicina i oblika. Nastavak plovidbe do narednog mesta za kupanje i zabavu, rucak.

Celodnevni izlet.  Povratak u Sharm oko 16h.

CENA 35€, DECA OD 3-12 50%, 0-3 BESPLATNO

Na izlet poneti pasoš, peškir (može hotelski za plažu), šešir/kačket, naočare za sunce i zaštitnu kremu za sunčanje.


PIRATSKI BROD  SINA DREAM I MAGIČNO OSTRVO

Najinteresantiji program na luksuznom brodu sa prostranom palubom i vise nivoa  za sunčanje i odmor. Polazak iz hotela oko 8h, dolazak u marinu, plovidba do nacionalnog parka Ras Mohamed za snorkeling i uzivanje u carima Crvenog mora, cuvenim koralima i raznobojim ribicama. Nastavak plovidbe do Magicnog Belog Ostrva, gde se gumenim čamcima prevozi do same obale. Kupanje u kristalno čistoj vodi, cije boje se prelamaju i zaista su posebno iskustvo. Vrlo ukusna hrana, supa sa morskim plodovima, raznovrsne salate, rizoto, krompir, pasta u marinara sosu, egipatski ćevapi, grilovana piletina, riba, škampi, dezert i bezalkoholno piće. Na brodu Vas služi profesionalno osoblje i animatori.

Odlicna energija tokom celog dana i svakako preporuka vodica.

CENA 65€, DECA DO 3-12 50%, 0-3 BESPLATNO

Na izlet poneti peškir (može hotelski za plažu), šešir/kačket, naočare za sunce i zaštitnu kremu za sunčanje.


MOTO SAFARI  

Vožnja motorima na 4 točka kroz sinajsku pustinju pred zalazak sunca, odmor pod beduinskom šatorima, čaj sa beduinima i mogućnost jahanja kamila. Polazak oko 16h, povratak u oko 19h. Vožnja traje oko 2 sata. Pre vožnje se grupa okuplja u moto centru i sledi kratka obuka vožnje motora. 

CENA 30€ DOUBLE, 20€ SINGLE

Na izlet poneti veliku maramu zbog zaštite lica od peska (marama se može kupiti u moto centru), šešir/kačket i naočare za sunce.


MOTO SAFARI I VOZNJA BRODOM SA STAKLENIM DNOM

Polazak iz hotela oko 9h. Voznja moto quad-ovima kroz sinajsku pustinju i jahanje kamila. Odlazak do marine i voznja brodom sa staklenim dnom, gde se uziva u prekrasnom podvodnom svetu Crvenog mora.

Poludnevni izlet. Povratak u hotel oko 13h.

CENA 35€ DOUBLE, 25€ SINGLE


MOTO SAFARI, VOZNJA BRODOM SA STAKLENIM DNOM,  BANANOM I PADOBRANOM 

Polazak iz hotela oko 9h.  Voznja moto quad-ovima, jahanje kamila i poseta beduinskom selu, gde se opusta uz caj i oseca duh pustinjskog zivota. Odlazak do marine, voznja brodom sa staklenim dnom, rucak, pa prava avantura sa Banana voznjom i padobranom.

Celodnevni izlet i odlicna zabava. Povratak u hotel oko 16h.

CENA 90€ DOUBLE, 70€ SINGLE

Na izlet poneti peškir (može hotelski za plažu), šešir/kačket, naočare za sunce i zaštitnu kremu za sunčanje.


MINI SAFARI NABQ

Polazak iz hotela oko 14h dzipovima do pustinje u Nabq-u i jednocasovno uzivanje u njenim carima. Jahanje kamila i opustanje pod beduinskom tentom, uz zalazak sunca, orijentalni caj i hleb koji beduini spremaju pred vama.

Poludnevni izlet. Povratak u hotel oko 18h.

CENA 40€, DECA 27€


SUPER SAFARI (PLAVA RUPA, DAHAB) 

Vertikalna podvodna pecina, dubine 130 metara, locirana uz samu obalu mora. Pravo cudo prirode. Svakodnevno privlaci profesionalne ronioce iz celog sveta. Jedinstveni koralni grebeni, jata riba, neretko i kornjace na samo par metara od obale cine ovo iskustvo nestvarnim. Polazak iz hotela oko 7:30 dzipovima, tako da avantura pocinje odmah. Voznja do pustinje nedaleko od grada Dahab, safari, jahanje kamila uz obalu mora, snorkling, rucak na terasi, sa predivnim pogledom na more.

Celodnevni izlet. Povratak u hotel oko 18h.

CENA 70€ ODRASLI, 40€ DECA DO 12 god.

Na izlet poneti pasoš, peškir (može hotelski za plažu), šešir/kačket, naočare za sunce i zaštitnu kremu za sunčanje.


PODMORNICA

Podmornica zaranja na 1.5m dubine Crvenog mora. Prava prilika da se na autentican nacin doživi podvodni svet Crvenog mora, veličanstveni koralni grebeni i raznobojne ribice u zalivu Sharm el Maya i Ras Om el Sid.

CENA 40€


CITY TURA 

Polazak oko 20h sa recepcije hotela. Panoramsko razgledanje Sharma, Naama Bay-a, turistickog centar grada i bogatog nocnog zivota. Obilazak pravoslavne koptske crkve “Rajska Katedrala”; velike Mustafine džamije u  Hay el Nour-u. Poseta prodavnici originalnih papirusa.  Odlazak u Old Market, gde se pored autenticne arapske mahale, nalazi i Ashara dzamija. Slobodno vreme za razgledanje i kupovinu. Preporuka vodica su kvalitetni, uljani parfemi.  Povratak u hotel oko ponoci. 

CENA 10€ ODRASLI, 5€  DECA DO 12 god.


JORDAN i PETRA

Cena 250€


SVETA ZEMLJA - JERUSALIM, sa noćenjem

Poseta Svetoj Zemlji je dogadjaj koji nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Setati predelima gde se istorija nebrojano puta odlucivala, njen tok menjao, najistaknutiji proroci dolazili do svojih uvida i propovedali Boziju rec, a najuticajnija carstva se borila za vlast. Vizantijsko carstvo, Rimsko, Mameluci, Turci, Britanci, sve do 1948., kada je osnovan danasnji Izrael, a Jevreji nakon stotine godina dobili svoju drzavu. Stari grad u Jerusalimu, iako velicine svega 1km2 predstavlja najvredniju tvorevinu za sve tri najvece monoteisticke religije Judaizam, Hriscanstvo i Islam. Muslimanima je trece po svetosti, odmah nakon Meke i Medine, a Hriscanima i Jevrejima najsvetije mesto. Sveta reka Jordan, mesto gde je Sv. Jovan krstio Isusa, i u tu cast i dobio naziv Krstitelj, a svi Hriscani "obavezu" da se ovim cinom priblize Bogu. Nakon krstenja sledi Isusov 40-odnevni post kod grada Jerihon i pocinje njegova propoved. Program je osmisljen tako da osetite i dozivite sve najvaznije tacke Isusovog i hriscankog puta, te je drugog dana u Crkvi Hristovog Gorba moguce dobiti gramatu, povtrdu o obavljenom hodocascu-hadziluku, kada postajete zvanicno Hadzi.
Mrtvo more, najniza tacka na planeti, 418m ispod nivoa more. Izuzetno lekovita voda, bogata antioksidansima i mineralima, najvise magnezijumom, kalcijumom, kalijumom, cinkom i gvozdjem. Salinitet iznosi i do 33%, tako je plivanje nemoguce, plutate u vodi sve vreme. Visoka hranljivost je ujedno i razlog zasto su kozmeticki proizvodi za negu lica i tela toliko efikasni i unikatni, kao i lecenje ekcema, psorijaze i drugih koznih bolesti.
Polazak iz hotela oko 3h-4h, dolazak na granicu u 7:30, prelazak pocinje u 8h, kada se ujedno granica i otvara i traje oko 2 sata. Mrtvo more za kupanje i rucak, reka Jordan, Maslinova Gora sa koje se pruza najlepsi pogled na Stari Grad, Vitlejem, prijava u hotel, vecera i slobodno vreme za odmor. Drugog dana budjenje i dorucak u 6h, poseta Crkvi Hristovog rodjenja u Vilejemu, Stari Grad u Jerusalimu, pocevsi od Zida Placa, te ulicom Via Dolorosa odnosno Ulicom Hristovog bola i stradanja do Crkve Svetog groba. Mrtvo more, kupanje i rucak. Na granici smo najkasnije do 18:30, zatvara se u 20h.

Na izlet poşeti pasos, peskir, sesir, zastitnu kremu za sunce, kao i odecu koja pokriva ramena i kolena.
Cena 285€


LUKSUZAN BROD ELITE VIP

Najnoviji i najluksuzniji brod u Sharm el Sheik-u na 3 nivoa. Donji deo otvorena paluba za sedenje i prostrani, zatvoreni, klimatizovani restoran. Srednji deo je potpuno pokriven sa zasebnim stolovima i stolicama, a poslednji je namenjen onima koji su ljubitelji sunceve svetlosti i uzivanja na udobnim lezaljkama. Profesionalno osoblje, svezi sokovi i bezalkoholna pica. Vrlo ukusan i predivno dekorisan rucak. Riba, skampi, rostilj koji se priprema na palubi broda (jedini brod sa ovom uslugom), pasta, pirinac, krompir, salata sa lignjama i razne druge, voce za dezert. Polazak iz hotela oko 8h, dolazak u marinu, plovidba do Ras Mohameda za snorkling. Nastavak plovidbe do Magicnog ostrva, kupanje, rucak i jos jedan stop za snorkling. Celodnevni izlet i potpuni uzitak.

CENA ODRASLI 85€,  DECA 3-12 50%, 0-3 BESPLATNO


ROMANTICNA VECERA NA PIRATSKOM BRODU SINA DREAM

Krstarenje luksuzim brodom uz zalazak sunca. Bogata trpeza, riba, skampi, grilovana piletina, pasta, rizoto, krompir, razne vrste salata, dezert. Zanimljiv zabavni program, orijentalni trbusni ples, dervisi, madjionicar, ziva muzika. Polazak iz hotela oko 17:30, povratak 21:30.

CENA 35€


 

telplava.png
Pozovite nas