telplava.png
Pozovite nas

Vroclav Prvi maj

 VROCLAV – POZNAN – ROGLIN – TSIEŽ

3110-tour 3111-tour 3112-tour 3113-tour 3108-tour 3107-tour

Republika Poljska je država u kojoj živi više od 38 miliona ljudi. Jedna trećina Poljske je prekrivena šumama, a polovina otpada na poljoprivredno zemljište. Postoji neverovatnih 9.300 jezera i 23 nacionalna parka. Poljska plemena su u ranom srednjem veku živela između reka Visle i Odre. Ta plemena ujedinio je knez Mieško Prvi u 10. veku. On je bio prvi poznati vladar iz dinastije Pjastovića tokom čije vladavine se osniva u Poznanju prva poljska biskupija a Poljaci primaju hrišćanstvo i poljska država priznaje vlast Svetog rimskog carstva. Poljska je 1999. godine ušla u NATO savez, a 1. maja 2004. pridružila se Evropskoj uniji. Glavni grad je Varšava, a zvanična valuta je poljski zlot (PLT)
Vroclav je predivan poljski grad sa oko 600 hiljada stanovnika koji se nalazi u jugozapadnoj Poljskoj na reci Odri i četiri pritoke Bistrica, Olava, Sleza i Vidava. Prvi put se pominje u 11. veku za vladavine dinastije Pjastovića i nalazi se u sastavu Poljske. U 14.veku postaje deo Habsburške monarhije a od 18.veka pripada Pruskoj. Posle 1945 postaje opet deo Poljske i danas je nakon Varšave najvažnije poljsko financijsko središte i značajni studentski centar sa oko 130 hiljada studenata na 30 fakulteta.
Ovo je grad fascinantne arhitekture, reka, 12 ostrva, preko 100 mostova, bogatog kulturnog i društveng života i kao grad malih čeličnih patuljaka kojih ima skoro na svakom mestu: ispred hotela, ispred šoping centra, na ulici i u Vroclavu simbolizuju otpor komunizmu. U gradu se nalazi i najstariji restoran u Evropi, "Piwnica Swidnicka" koja posluje od davne 1275. godine 

1.dan BEOGRAD – HORGOŠ (oko 200 km) Polazak autobusa sa stanice Lasta u 20.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 21.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 22.30 sati sa autobuske stanice prekoputa hotela Patria, u pravcu Palića. Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša.
2.dan HORGOŠ – VROCLAV (oko 760 km) Nastavak putovanja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku do Poljske i grada Vroclava gde stižemo u prepodnevnim satima. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Rynek–stari trg iz 13.veka sa starom gradskom većnicom, kraljevska palata iz 18.veka, Crkva Sv.Marije iz 13.veka, ulica Podwale, Nebeski toranj – najviša zgrada u Poljskoj, staro jevrejsko groblje, trg Grundvalzki, Stuelicia (Narodna dvorana) iz 1910. godine – upisana na UNESCO listu svetske baštine, gradski park sa japanskom baštom, panorama Raclavice (120 m dugačko platno koje prikazuje bitku iz 18. veka za nezavisnost između Poljaka i Rusa), muzička fontana, ostrvo Tumski gde je osnovan grad i koji je najstariji deo Vroclava sa gotičkom katedralom. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3.dan VROCLAV – POZNANJ – VROCLAV (oko 360km) Doručak. Fakultativni izlet ”Poznanj”. Poznanj se nalazi na reci Varti u centralnoj Poljskoj, sa oko 500.000 stanovnika i spada u jedne od najstarijih gradova u Poljskoj. Ovde je bila prva prestonica dinastije Pjastovića u 11. veku kada je podignuta I katedrala gde su sahranjivani vladari Poljske do 13 veka. Poznanj je važan centar trgovine, industrije i obrazovanja, a takođe i domaćin mnogih međunarodnih manifestacija. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Rynek–stari trg iz 13.veka sa starom renesansnom gradskom većnicom iz 16.veka, Ostrvo Tumski na reci Varti smatra se se se za rodno mesto poljskog katoličanstva,bazilika Sv. Stanislava iz 17.veka koja je najlepša barokna crkva u Poljskoj, muzej muzičkih instrumenata iz 1945 a jedni takav muzej u Poljskoj, Trg slobode sa fontanom I gradskom bibliotekom, ostrvo Malata, botanička bašta, jedna od najvećih u Evropi. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Roglin i palate koja je podignuta u 18. veku a koja pokazuje lepotu i istoriju rezidencije porodice Raczynski. Ovo je jedna od glavnih poljskih rezidencija, bogate istorije zanimljive arhitekture i veličanstvene zbirke umetničkih dela poljskog i evropskog slikarstva sa lepim parkom u engleskom i francuskom stilu i detaljnom rekonstrukcijom načina života toga doba. Povratak u Vroclav. Noćenje
4.dan VROCLAV – HORGOŠ (oko 760 km) Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet do zamka Ksiaž koji je treći po veličini u Poljskoj a podignut u 13.veku kao zamak kneza od Svidnice.Tokom istorije bio je u vlasništvu i kraljeva Poljske, Češke, Mađarske i porodice Hochberg. Tokom II svetskog rata bio je konfiskovan od strane nacista koji su iskopali ispod njega veliki broj tunela na dubini od preko 50 m. Nalazi se 70 km južno od Vroclava i to je jedan od onih zamkova koji deluju kao da su upravo ispali iz neke bajke. Nalazi se na litici visokoj 400 m okružen gustom šumom i ima 400 prostorija. Dvorac je srušen, i ponovo izgrađen više puta tokom svih ovih godina. Obilazak zamka. Slobodno vreme. Povratak u Vroclav i polazak prema Srbiji. Noćna vožnja kroz Poljsku, Češku, Slovačku I Mađarsku.
5.dan HORGOŠ – NOVI SAD – BEOGRAD (oko 200km) Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.
Vroclav Tsiež

02.05.2017

Fakultativni izlet do zamka Tsiež koji je treći po veličini u Poljskoj a podignut u 13.veku kao zamak kneza od Svidnice.Tokom istorije bio je u vlasništvu i kraljeva Poljske, Češke, Mađarske i porodice Hochberg. Tokom II svetskog rata bio je konfiskovan od strane nacista koji su iskopali ispod njega veliki broj tunela na dubini od preko 50 m. Nalazi se 70 km južno od Vroclava i to je jedan od onih zamkova koji deluju kao da su upravo ispali iz neke bajke. Nalazi se na litici visokoj 400 m okružen gustom šumom i ima 400 prostorija. Dvorac je srušen, i ponovo izgrađen više puta tokom svih ovih godina. Obilazak zamka. Slobodno vreme.

Vroclav Poznanj

01.05.2017

 Fakultativni izlet ”Poznanj”. Poznanj se nalazi na reci Varti u centralnoj Poljskoj, sa oko 500.000 stanovnika i spada u jedne od najstarijih gradova u Poljskoj. Ovde je bila prva prestonica dinastije Pjastovića u 11. veku kada je podignuta I katedrala gde su sahranjivani vladari Poljske do 13 veka. Poznanj je važan centar trgovine, industrije i obrazovanja, a takođe i domaćin mnogih međunarodnih manifestacija. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Rynek–stari trg iz 13.veka sa starom renesansnom gradskom većnicom iz 16.veka, Ostrvo Tumski na reci Varti smatra se se se za rodno mesto poljskog katoličanstva,bazilika Sv. Stanislava iz 17.veka koja je najlepša barokna crkva u Poljskoj, muzej muzičkih instrumenata iz 1945 a jedni takav muzej u Poljskoj, Trg slobode sa fontanom I gradskom bibliotekom, ostrvo Malata, botanička bašta, jedna od najvećih u Evropi. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Roglin i palate koja je podignuta u 18. veku a koja pokazuje lepotu i istoriju rezidencije porodice Raczynski. Ovo je jedna od glavnih poljskih rezidencija, bogate istorije zanimljive arhitekture i veličanstvene zbirke umetničkih dela poljskog i evropskog slikarstva sa lepim parkom u engleskom i francuskom stilu i detaljnom rekonstrukcijom načina života toga doba. Povratak u Vroclav.

SMEŠTAJ
Hotel CAMPANILE***, Vroclav, ul. Jagielly 7, Tel: +48 71 326 78 00, www.campanile.com
Hotel se nalazi na obali reke Odre,1.5km od istoriskog centra grada. Ima recepciju, restoran, besplatan wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Hotel nema trokrevetne sobe. Doručak – samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
- Izlet “Poznanj ” sa posetom palati Raczinski Cena paketa: 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak grada Poznanja, rezervacije i ulaznice za palatu Raczinski,usluge vodiča
- Izlet “Zamak Tsiež ” Cena paketa: 20 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije i ulaznice sa obilaskom zamka Tsiež, usluge vodiča
- Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “Vroclav”
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. - HORGOŠ  je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3 zvezdice u Vroclavu
- Razgledanja prema programu
- usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.

- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

EKSLUZIVNO - u FILIP Travelu!
POLJSKA VENECIJA - Vroclav!
RAZGLEDANJE - Vroclava u ceni aranžmana! 

Poslednje pregledani aranžmani

Vroclav Prvi maj