telplava.png
Pozovite nas

Taragona 23.10.2018.

NOVO!
LJEIDA - REUS - BARSELONA - PARK PORTAVENTURA 

8033-tour 8034-tour 8035-tour 8036-tour 8037-tour 8038-tour 8039-tour 8041-tour 8042-tour 8043-tour 8044-tour 8045-tour 8046-tour 8047-tour 8049-tour 8050-tour 8051-tour 8052-tour 8053-tour 8054-tour 8055-tour 8056-tour 8057-tour 8058-tour 8059-tour 8060-tour 8061-tour 8062-tour 8063-tour 8064-tour 8065-tour 8066-tour 8067-tour 8068-tour 8069-tour 8070-tour 8072-tour 8073-tour 8074-tour 8075-tour 8076-tour 8077-tour 8071-tour

Taragona je grad koji se nalazi na mediteranskoj obali u španskoj autonomnoj pokrajini Katalonija, i glavni je grad okruga Taragona. Prema nekim izvorima, grad su osnovali Feničani koji su ga nazvali Tarhon što na feničanskom jeziku znači utvrda. Ime je dobio zbog svog strateškog položaja na brdu visokom 200 metara, na reci Frankoli, u zalivu između Pirineja i reke Ebro. Grad ima veoma dugu kulturnu tradiciju i takođe je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Španiji zahvaljujući koliko svojim plažama, toliko i kulturnoj zaostavštini. UNESKO je arheološko nalazište rimskog grada Tarako proglasio svetskom baštinom 2000. godine. 

1. dan (utorak, 23. oktobar 2018) BEOGRAD – BARSELONA - TARAGONA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 19.40 sati. Let za Barselonu u 21.40 sati (let VY 1287). Dolazak u Barselonu u 00.10 sati (24. oktobra). Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (sreda, 24. oktobar 2018) TARAGONA – LJEIDA – REUS - TARAGONA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Ljeida i Reus”. Polazak za Ljeidu, grad koji se nalazi na zapadu španske autonomne zajednice Katalonija. Glavni je grad pokrajine Ljeida i smešten je 160 km južno od Pirineja, blizu granice sa Andorom i Francuskom. Ljeida je jedan od najstarijih gradova u Kataloniji, čiji temelji datiraju još iz perioda bronzanog doba. Obilazak grada: šetnja gradom, obilazak Stare katedrale, panoramski obilazak Nove katedrale izgrađene u baroknom stilu, Kraljev zamak.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Reusa, grada osnovanog u 12. veku. Poznat je kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi interaktivni centar posvećen Gaudiju, karakterističan po tome što se posetiocima preporučuje da dodiruju eksponate, kako bi što vernije doživeli Gaudijevo poimanje prirode, koja mu je bila večna inspiracija za oblike koje je kasnije i sam projektovao. Brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Povratak u Taragonu. Noćenje.
3. dan (četvrtak, 25. oktobar 2018) TARAGONA – PORTAVENTURA – TARAGONA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “PortAventura park”. Jedna od najvećih atrakcija svakako je zabavni park PortAventura, koji je od Taragone udaljen oko 12 km. Prostire se na 825 hektara i spada u pet najposećenijih zabavnih parkova Evrope. Podeljen je u nekoliko tematskih celina - Mediteran, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija. Tokom 2017. godine otvorena je i nova celina – Ferrari Land. Na stotine adrenalinskih atrakcija, poput čuvenog roler-kostera Šambala, sa padom od 78 metara, koji ujedno predstavlja i najveći u Evropi, replika Velikog kanjona, polinezijskih sela, meksičkih piramida i mnoge druge, pružaju nezaboravnu avanturu. U period putovanja, aktuelna tema parka je Noć veštica. Ceo park je ukrašen motivima karakterističnim za ovaj praznik. Povratak u Taragonu. Noćenje.
4. dan (petak, 26. oktobar 2018) TARAGONA Doručak. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar koji se nalazi na samoj obali mora i akvadukt „Đavolji most” (Pont del Diable), koji je ujedno i najstariji očuvani most u Španiji, a veruje se da je podignut početkom nove ere. Od ostalih turističkih znamenitosti, pažnju privlače i Avgustova palata, nekropola iz III veka nove ere, rimska trijumfalna vrata, kao i katedrala sagrađena na mestu nekadašnjeg Jupiterovog hrama. Obilazak centra grada pešice. Slobodno popodne. Noćenje.
5. dan (subota, 27. oktobar 2018) TARAGONA – BARSELONA – BEOGRAD Doručak. Odlazak u Barselonu. Panoramski i pešački obilazak glavnih kulturno-istorijskih znamenitosti: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt... Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 18.30 sati (VY 1286). Dolazak u Beograd u 21.00 sat.
Prema programu Taragona Španija/Kosta Dorada/Taragona
Barselona Ljeida i Reus

24.10.2018

Celodnevni fakultativni izlet “Ljeida i Reus”. Polazak za Ljeidu, grad koji se nalazi na zapadu španske autonomne zajednice Katalonija. Glavni je grad pokrajine Ljeida i smešten je 160 km južno od Pirineja, blizu granice sa Andorom i Francuskom. Ljeida je jedan od najstarijih gradova u Kataloniji, čiji temelji datiraju još iz perioda bronzanog doba. Obilazak grada: šetnja gradom, obilazak Stare katedrale, panoramski obilazak Nove katedrale izgrađene u baroknom stilu, Kraljev zamak.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Reusa, grada osnovanog u 12. veku. Poznat je kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi interaktivni centar posvećen Gaudiju, karakterističan po tome što se posetiocima preporučuje da dodiruju eksponate, kako bi što vernije doživeli Gaudijevo poimanje prirode, koja mu je bila večna inspiracija za oblike koje je kasnije i sam projektovao. Brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Ulaznica za Staru katedralu i Kraljev zamak u Ljeidi i ulaznica za Gaudi centar su uključene u cenu. 

Barselona Portaventura

25.10.2018

Celodnevni fakultativni izlet “PortAventura park”. Jedna od najvećih atrakcija svakako je zabavni park PortAventura, koji je od Taragone udaljen oko 12 km. Prostire se na 825 hektara i spada u pet najposećenijih zabavnih parkova Evrope. Podeljen je u nekoliko tematskih celina - Mediteran, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija. Tokom 2017. godine otvorena je i nova celina – Ferrari Land. Na stotine adrenalinskih atrakcija, poput čuvenog roler-kostera Šambala, sa padom od 78 metara, koji ujedno predstavlja i najveći u Evropi, replika Velikog kanjona, polinezijskih sela, meksičkih piramida i mnoge druge, pružaju nezaboravnu avanturu. U period putovanja, aktuelna tema parka je Noć veštica. Ceo park je ukrašen motivima karakterističnim za ovaj praznik. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica u PortAventura park i Ferarri Land su uključene u cenu.

SMEŠTAJ
● Hotel Nuria *** Taragona, Via Augusta, 145, 43007, Tarragona, telefon: +34 977 23 50 11, http://www.hotelnuria.com/en/
Hotel Nuria je idealno lociran, 200m od plaže Arabasada, na nekoliko minuta hoda od samog centra grada. Katedrala i čuvene rimske ruševine udaljene su 1km od hotela. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, WI FI internet konekcijom, balkonom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
 

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet “Ljeida i Reus”. Cena: 55 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Ulaznica za Staru katedralu i Kraljev zamak u Ljeidi i ulaznica za Gaudi centar su uključene u cenu.
● Celodnevni izlet “PortAventura park ”. Cena: 65 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica u PortAventura park i Ferarri Land su uključene u cenu.
● Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.
 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TARAGONA”
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun organizatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.
 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
 

OPŠTE NAPOMENE
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. 

prevoz avionom na relaciji Beograd–Barselona–Beograd (prevoznik Vueling), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel–aerodrom; poludnevno razgledanje Barselone i Taragone, troškovi vodiča i organizovanja putovanja. 

aerodromske takse (oko 82,57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama organizatora putovanja ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), fakultativni izleti, turistička taksa u iznosu od 0,5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji),  međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

* SAMO U FILIP TRAVEL-U!
* Razgledanje Taragone i Barselone uključeno u cenu
* PORTAVENTURA PARK!

Poslednje pregledani aranžmani

Taragona 23.10.2018.