telplava.png
Pozovite nas

Švajcarska tura AVIO / BUS

CIRIH –  LUCERN – St.GALEN  – KONSTANC – VADUZ

4238-tour 4239-tour 4240-tour 4241-tour 4231-tour 4228-tour 4229-tour 4230-tour 4232-tour 4235-tour 4236-tour 4233-tour 4234-tour 4237-tour
Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika (to su: francuski, italijanski, nemački i retroromanski). Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svetska trgovinska organizacija. Veće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mesto Crvenog krsta. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske. Idilična kneževina – koja inače postoji gotovo dva veka – počela je da odobrava inostranim firmama pre dve decenije izuzetno velike poreske pogodnosti uz minimalne administrativne formalnosti...
1. dan (ponedeljak, 1. maj 2017) BEOGRAD – CIRIH Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 10.30 sati. Poletanje za Cirih u 12.30 sati (let JU3370). Dolazak u Cirih u 14.20 sati. Po dolasku u Cirih koji leži na obalama reka Limat i Šil, i Ciriškog jezera, transfer i razgledanje grada kroz kvartove na obali Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku većnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (utorak, 2. maj 2017) CIRIH – Jezero LUCERN – CIRIH (oko 190 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Tellov spomenik. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XIV u vreme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovekovnih zidina Muzek u stari deo grada bogatog zgradama iz srednjeg veka. Planina visine 1.798 metara je od vremena prvih posetilaca poznata kao jedno od najlepših mesta sa panoramskim pogledom u Švajcarskoj. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (sreda, 3. maj 2017) CIRIH — St.GALEN — MESERBURG — KONSTANC (oko 260km) Doručak. Fakultativni celodnevni izlet do Bodenskog jezera koje se nalazi "na ivici" Alpa, na tromeđi između Nemačke, Austrije i Švajcarske sa 536 kvadratnih kilometara, treće po veličini jezero u centralnoj Evropi. U njega se uliva nekoliko reka a najveća je svakako Rajna. Klima na Bodenskom jezeru je blaga – sa dosta padavina i sunčanih dana koja je posebno korisna za voćnjake i vinograde. Voda je toliko čista da u jezeru živi oko 45 vrsta ribe. St.Galen se nalazi u severoistočnom delu Švajcarske u blizini granice sa Austrijom. I ako je naseljen još iz vremena praistorije, veći značaj dobija kada 612.godine monah Galus podiže isposničku ćeliju. Iz nje, kasnije nastaje manastir a onda i čitavo naselje. Poseduje staro gradsko jezgro sa brojnim starim ulicama i zgradama. Najjači utisak ostavlja biblioteka Benediktinskog manastira Sv.Galusa nastala još u 8.veku a čuva i danas vredne rukopise religijske i obrazovne sadržine i jedna je od najstarijih u svetu. Zadivljuje prostor u kome su vekovima stare knjige nastale upornim prepisivanjem monaha i kako se i dalje čuva to neprocenjivo blago. Zbog toga je proglašena je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Mersburg je mali gradić sa zgradama obrsalim zelenilom i cvećem u dva nivoa, možda najlepši na jezeru. Donji deo sa lukom i pristaništem, ulicom prepunom restorana i prodavnica. Odozdo je veličanstven pogled na na gornji grad i zidine dva dvorca iz 7. i 18. veka a do kojih se stiže strmom ulicom ili stepenicama. Prelazak jezera trajektom. Konstanc je nejveće mesto na jezeru i kako se nalazi na samoj granici sa Švajcarskom imao je sreću da bude pošteđen bombardovanja u II svetskom ratu. Ovo je jedini grad u svetu u kojem je izabran Papa izvan Italije a to se desilo 1417.godine, u kome je sada restoran a u luci je u to ime podignuta gigantska skulptura žene, koja rotira i u jednoj ruci drži Papu, a u drugoj kralja. Tu je takođe i spomenik fon Zeppelinu, kao simbol čovekovog sna o letenju. Povratak u Cirih. Noćenje
4. dan (četvrtak, 4. maj 2017) CIRIH – VADUZ – BUDIMPEŠTA (oko 1000 km). Doručak. Slobodno vreme. Polazak prema Vaduzu. Dolazak u Vaduz jutarnjim satima. Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske. Zadržavanje u Vaduzu – selu, a metropoli. Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos. Slobodno vreme. Nastavak putovanja kroz Austriju kraj Insbruka, Salcburga i Beča. Noćna vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.
5. dan (petak, 5. maj 2017) BREGANA – BEOGRAD (420 km). Vožnja kroz Hrvatsku kraj Zagreba i Slavonskog Broda. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.
Cirih Jezero Lucern AVIO / BUS

28.03.2017

 Celodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Tellov spomenik. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XIV u vreme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovekovnih zidina Muzek u stari deo grada bogatog zgradama iz srednjeg veka. Planina visine 1.798 metara je od vremena prvih posetilaca poznata kao jedno od najlepših mesta sa panoramskim pogledom u Švajcarskoj. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel.
- Celodnevni izlet autobusom ”Jezero Lucern“ u trajanju od oko 10 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Weggis – Vitlnau – Schwyz – Altdorf – Lucern) i usluge vodiča.

Cirih Bodensko jezero AVIO / BUS

27.04.2017

 Fakultativni celodnevni izlet do Bodenskog jezera koje se nalazi "na ivici" Alpa, na tromeđi između Nemačke, Austrije i Švajcarske sa 536 kvadratnih kilometara, treće po veličini jezero u centralnoj Evropi. U njega se uliva nekoliko reka a najveća je svakako Rajna. Klima na Bodenskom jezeru je blaga – sa dosta padavina i sunčanih dana koja je posebno korisna za voćnjake i vinograde. Voda je toliko čista da u jezeru živi oko 45 vrsta ribe. St.Galen se nalazi u severoistočnom delu Švajcarske u blizini granice sa Austrijom. I ako je naseljen još iz vremena praistorije, veći značaj dobija kada 612.godine monah Galus podiže isposničku ćeliju. Iz nje, kasnije nastaje manastir a onda i čitavo naselje. Poseduje staro gradsko jezgro sa brojnim starim ulicama i zgradama. Najjači utisak ostavlja biblioteka Benediktinskog manastira Sv.Galusa nastala još u 8.veku a čuva i danas vredne rukopise religijske i obrazovne sadržine i jedna je od najstarijih u svetu. Zadivljuje prostor u kome su vekovima stare knjige nastale upornim prepisivanjem monaha i kako se i dalje čuva to neprocenjivo blago. Zbog toga je proglašena je delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Mersburg je mali gradić sa zgradama obrsalim zelenilom i cvećem u dva nivoa, možda najlepši na jezeru. Donji deo sa lukom i pristaništem, ulicom prepunom restorana i prodavnica. Odozdo je veličanstven pogled na na gornji grad i zidine dva dvorca iz 7. i 18. veka a do kojih se stiže strmom ulicom ili stepenicama. Prelazak jezera trajektom. Konstanc je nejveće mesto na jezeru i kako se nalazi na samoj granici sa Švajcarskom imao je sreću da bude pošteđen bombardovanja u II svetskom ratu. Ovo je jedini grad u svetu u kojem je izabran Papa izvan Italije a to se desilo 1417.godine, u kome je sada restoran a u luci je u to ime podignuta gigantska skulptura žene, koja rotira i u jednoj ruci drži Papu, a u drugoj kralja. Tu je takođe i spomenik fon Zeppelinu, kao simbol čovekovog sna o letenju.
- Celodnevni Izlet autobusom “Bodensko jezero” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, trajektom, razgledanja i obilasci prema programu bez ulaznica ( ulaznica za biblioteku u St.Galenu iznosi 12 CFR), usluge vodiča.

SMEŠTAJ
- Hotel IBIS ZÜRICH MESSE AIRPORT ** Zurich; 11. Affoltern – Oerlikon – Seebach; telefon: +41443074700 ; www.ibis.com
Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada, u blizini Ciriškog sajma i aerodroma. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak – samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.


FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom ”Jezero Lucern“ u trajanju od oko 10 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Weggis – Vitlnau – Schwyz – Altdorf – Lucern) i usluge vodiča.
- Celodnevni Izlet autobusom “Bodensko jezero” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, trajektom, razgledanja i obilasci prema programu bez ulaznica ( ulaznica za biblioteku u St.Galenu iznosi 12 CFR), usluge vodiča.
- Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ŠVAJCARSKA TURA”


- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta - Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. - BUDIMPEŠTA je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju četvrtog dana putovanja.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
 

- Prevoz avionom na navedenoj relaciji Beograd – Cirih;
- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji Cirih – Beograd (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Cirihu u hotelu kategorije 2*;
- Razgledanja gradova prema programu;
- Usluge vodiča;
- Troškovi organizovanja putovanja. 

- aerodromske takse (oko 16,5 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata);
- Fakultativni izleti;
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

EKSLUZIVNO - u FILIP Travel-u!

Poslednje pregledani aranžmani

Švajcarska tura AVIO / BUS