Švajcarska i Lihtenštajn 06.10.2018

GARANTOVAN POLAZAK - LAST MINUTE
VADUZ – CIRIH – LUCERN – BERN – LOZANA – ŽENEVA – EVIAN – MONTRE – LUGANO

7730-tour 7731-tour 7733-tour 7734-tour 7735-tour 7737-tour 7738-tour 7739-tour 7732-tour

 Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika (to su: francuski, italijanski, nemački i retoromanski). Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svetska trgovinska organizacija. Veće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mesto Crvenog krsta. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine.
Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske. Idilična kneževina – koja inače postoji gotovo dva veka – počela je da odobrava inostranim firmama pre dve decenije izuzetno velike poreske pogodnosti uz minimalne administrativne formalnosti

1. dan (subota, 6. oktobar) BEOGRAD – BUDIMPEŠTA ( oko 378 km). Sastanak putnika u Beogradu u 15.30 sati. Polazak autobusa u 16.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 17.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 18.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria, u pravcu Palića. Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša.
2. dan (nedelja, 7. oktobar) BUDIMPEŠTA – VADUZ – CIRIH (oko 1030 km) Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju pored Beča, Salcburga, Insbruka i Schaana. Dolazak u Vaduz jutarnjim satima. Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske. Zadržavanje u Vaduzu – selu, a metropoli. Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos. Nastavak putovanja do Ciriha (oko 110 km). Po dolasku u Cirih koji leži na obalama reka Limat i Šil, i Ciriškog jezera, razgledanje grada kroz kvartove na obali Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku većnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (ponedeljak, 8. oktobar) CIRIH – Jezero LUCERN – CIRIH (oko 190 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Tellov spomenik. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XVI u vreme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovekovnih zidina Muzek u stari deo grada bogatog zgradama iz srednjeg veka. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (utorak, 9. oktobar) CIRIH – BERN – LOZANA – ŽENEVA – ANEMAS (oko 298 km) Doručak. Nastavak putovanja do Berna. Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smeštenu uz reku Aere. Dolazak do Berengrabena, rezervata medveda, koji su zaštitni znak grada. Šetnja pešačkom zonom Kramgasse najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br. 49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marić, Katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg veka i Gradske kule są najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg veka do zgrade Parlamenta, Nacionalne banke. Polazak za Lozanu. Vožnja autoputem duž obale Ženevskog jezera do glavnog grada kantona Vo (Vaud). Šetnja do starog jezgra i srca grada kraj katedrale Notr–Dam iz 13. veka, palate Rumine, biblioteke, trgova Ripon, Palud i st. Fransoa. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela,šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Nastavak putovanja prema Ženevi. Dolazak u protestantski Rim, Ženevu, internacionalni grad i glavni grad kantona Ženeva. Smestaj u hotel u mestu Annemass koje je 10 km udaljeno od Ženeve. Noćenje.
5. dan (sreda, 10. oktobar) ANEMAS – ŽENEVA – VEVEJ – MONTRE – ANEMAS (oko 225 km) Doručak. Šetnja centralnim delom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj preko mosta Mon Blan. Obilazak reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme cvetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sedišta brojnih internacionalnih organizacija. Fakultativni izlet ”Evian, Vevej i Montre”. Poznata banja Evijan le Ben koje se nalazi na obali Ženevskog jezera na izvorima čuvene vode Evian – a koju su posećivale sve značajnije kraljevske porodice. Odlazak u Vevej turističkog bisera na severnoj obali Ženevskog jezera, sedišta svetski čuvene konditorske industrije “Nestle“. Šetnja istorijskim centrom, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane i statue Čarli Čaplina. Slobodno vreme. Dolazak u Montre, mondensko mesto jugozapadne Švajcarske, između Alpa i Ženevskog jezera i svetski poznatog džez festivala koji se održava od 1967 godine. Panoramsko razgledanje grada duž obale sa luksuznim hotelima, internacionalnim školama, čuvenim klinikama, spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Odlazak do dvorca Šijon (Chillon), opisanog kroz poemu lorda Bajrona „Zatvorenik iz Šijona”. Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan (četvrtak, 11. oktobar) ANEMAS – LUGANO – SEŽANA (oko 917 km) Doručak. Polazak za Lugano preko Berna i Lucerna. Dnevna vožnja sa dolaskom u podnevnim satima u Lugano koji leži na severnoj obali, istoimenog jezera. Šetnja centralnim delom grada, za koji je odavno rečeno da je od svog izgleda i bajkovitog pejzaža u kome je smešten umeo da napravio svoj najveći kapital: Trg Reforme sa gradskom većnicom, živopisne ulice oko katedrale San Lorenco, obalsko šetalište, elegantna trgovačka ulica Via Nasa sa kolonadama. Slobodno vreme. Noćna vožnja kroz Italiju, kraj Milana, Verone i Venecije. zatim Sloveniju. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Rijeke.
7. dan (petak, 12. oktobar) RIJEKA – NOVI SAD – BEOGRAD (oko 627 km) Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Iloka. Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim, odnosno prepodnevnim satima.
Prema programu Švajcarska Švajcarska/Cirih
Prema programu Švajcarska-
OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Recepcija
Recepcija
RESTORAN BAR
Bar
Bar
Bar
Restoran
Restoran
Restoran

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 20%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 30%. (isključivo na upit)

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

SMEŠTAJ
Hotel IBIS ZÜRICH MESSE AIRPORT ** Cirih; 11. www.ibis.com/gb/hotel-2980-ibis-zurich-messe-airport/index.shtml
Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada, u blizini Ciriškog sajma i aerodroma. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak – samoposluživanje.
Hotel COMFORT SUITES PORTE DE GENEVE ***, Annemasse,17, avenue Emile Zola Tél.: +33450040484 www.comfortsuites-porte de geneve.com
Hotel se nalazi u mestu Anemase u blizini granice Francuske i Švajcarske, na 12 km od Ženeve i oko 20 minuta vožnje od Palexpo kongresnog centra i aerodroma u Ženevi. Hotel ima parking, restoran za doručak i bežični internet. Sobe su sa kupatilom, fenom,TV-om, mini frižiderom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.
može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI
Celodnevni izlet autobusom ”Jezero Lucern“  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Weggis - Vitlnau - Schwyz – Altdorf – Lucern) i usluge vodiča.
Poludnevni Izlet autobusom “Vevej i Montre”  Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanja i obilasci prema programu i usluge vodiča.
Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ŠVAJCARSKA I LIHTENŠTAJN” Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ●Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organizatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija  koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE  ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja,  nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

●Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 

 - Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom).
- Četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Cirihu (2) u hotelu kategorije 2*; u Anemasu (2)  u hotelima kategorije 2*
- Razgledanja gradova prema programu
- Usluge vodiča
- Troškovi organizovanja putovanja.

- Fakultativni izleti
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 RAZGLEDANJE Vaduza, Ciriha, Berna, Lozane i Ženeve u ceni aranžmana!

Poslednje pregledani aranžmani

Švajcarska i Lihtenštajn 06.10.2018