telplava.png
Pozovite nas

Švajcarska i Lihtenštajn

VADUZ –  CIRIH – LUCERN – BERN – LOZANA  – ŽENEVA – EVIAN – MONTRE – LUGANO

3500-tour 3499-tour 3496-tour 3497-tour 3501-tour 3502-tour 3503-tour 3504-tour 3498-tour 3505-tour 3506-tour 3507-tour 3509-tour 3508-tour
Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika (to su: francuski, italijanski, nemački i retoromanski). Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svetska trgovinska organizacija. Veće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mesto Crvenog krsta. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne lepote njenih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske. Idilična kneževina – koja inače postoji gotovo dva veka – počela je da odobrava inostranim firmama pre dve decenije izuzetno velike poreske pogodnosti uz minimalne administrativne formalnosti…
1. dan BEOGRAD – BUDIMPEŠTA ( oko 360 km). Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2 u 15.30 sati. Polazak autobusa u 16.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 17.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive.Polazak iz Subotice u 18.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria, u pravcu Palića. Prelazak srpsko–mađarske granice kod Horgoša
2. dan BUDIMPEŠTA – VADUZ – CIRIH (oko 1000 km) Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju pored Beča, Salcburga, Insbruka i Schaana. Dolazak u Vaduz jutarnjim satima. Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske. Zadržavanje u Vaduzu – selu, a metropoli. Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos. Nastavak putovanja do Ciriha (oko 110 km). Po dolasku u Cirih koji leži na obalama reka Limat i Šil, i Ciriškog jezera, razgledanje grada kroz kvartove na obali Ciriškog jezera, kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pešice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku većnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan CIRIH – Jezero LUCERN – CIRIH (oko 190 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “ Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km². Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Tellov spomenik. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucerna, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XVI u vreme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovekovnih zidina Muzek u stari deo grada bogatog zgradama iz srednjeg veka. Moguća vožnja prvom zupčanom železnicom Europe Rigi (doplate na licu mjesta). Planina visine 1.798 metara je od vremena prvih posetilaca poznata kao jedno od najlepših mesta sa panoramskim pogledom u Švajcarskoj. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan CIRIH – BERN – LOZANA – ŽENEVA – ANEMAS (oko 290 km) Doručak. Nastavak putovanja do Berna. Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smeštenu uz reku Aere. Dolazak do Berengrabena, rezervata medveda, koji su zaštitni znak grada. Šetnja pešačkom zonom Kramgasse najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br. 49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marić, Katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg veka i Gradske kule są najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg veka do zgrade Parlamenta, Nacionalne banke. Polazak za Lozanu. Vožnja autoputem duž obale Ženevskog jezera do glavnog grada kantona Vo (Vaud). Šetnja do starog jezgra i srca grada kraj katedrale Notr–Dam iz 13. veka, palate Rumine, biblioteke, trgova Ripon, Palud i st. Fransoa. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela,šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Nastavak putovanja prema Ženevi. Dolazak u protestantski Rim, Ženevu, internacionalni grad i glavni grad kantona Ženeva. Smestaj u hotel u mestu Annemass koje je 10 km udaljeno od Ženeve. Noćenje.
5. dan ANEMAS – ŽENEVA – VEVEJ – MONTRE – ANEMAS (oko 170 km) Doručak. Šetnja centralnim delom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj preko mosta Mon Blan. Obilazak reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme cvetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sedišta brojnih internacionalnih organizacija. Fakultativni izlet ”Evian, Vevej i Montre”. Poznata banja Evijan le Ben koje se nalazi na obali Ženevskog jezera na izvorima čuvene vode Evian – a koju su posećivale sve značajnije kraljevske porodice. Odlazak u Vevej turističkog bisera na severnoj obali Ženevskog jezera, sedišta svetski čuvene konditorske industrije “Nestle“. Šetnja istorijskim centrom, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane i statue Čarli Čaplina. Slobodno vreme. Dolazak u Montre, mondensko mesto jugozapadne Švajcarske, između Alpa i Ženevskog jezera i svetski poznatog džez festivala koji se održava od 1967 godine. Panoramsko razgledanje grada duž obale sa luksuznim hotelima, internacionalnim školama, čuvenim klinikama, spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Odlazak do dvorca Šijon (Chillon), opisanog kroz poemu lorda Bajrona „Zatvorenik iz Šijona”. Obilazak dvorišta i dvorca sa spoljne strane. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan ANEMAS – LUGANO – SEŽANA (oko 850 km) Doručak. Polazak za Lugano. Dnevna vožnja sa dolaskom u podnevnim satima u Lugano koji leži na severnoj obali, istoimenog jezera. Šetnja centralnim delom grada, za koji je odavno rečeno da je od svog izgleda i bajkovitog pejzaža u kome je smešten umeo da napravio svoj najveći kapital: Trg Reforme sa gradskom većnicom, živopisne ulice oko katedrale San Lorenco, obalsko šetalište, elegantna trgovačka ulica Via Nasa sa kolonadama. Slobodno vreme. Noćna vožnja kroz Italiju, kraj Milana, Verone i Venecije. zatim Sloveniju. Prelazak slovenačko – hrvatske granice kod Bregane.
7. dan SEŽANA – BEOGRAD (oko 610 km) Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.
Prema programu Švajcarska Švajcarska/Cirih
Prema programu Švajcarska-
OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Recepcija
Recepcija
RESTORAN BAR
Bar
Bar
Bar
Restoran
Restoran
Restoran

 SMEŠTAJ
- Hotel IBIS ZÜRICH MESSE AIRPORT ** Zurich; 11. Affoltern – Oerlikon – Seebach; telefon: +41443074700 ; www.ibis.com
Hotel se nalazi oko 6 km od centra grada, u blizini Ciriškog sajma i aerodroma. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Doručak – samoposluživanje.
- Hotel COMFORT ANNEMASSE ** Annemasse; 3, rue Gaspard Monge, Route de Thonon ,Tel : + 33450955355,www.comforthotelannemasse.com
Hotel se nalazi u mestu Anemase u blizini granice Francuske i Švajcarske, na 12 km od Ženeve i oko 20 minuta vožnje od Palexpo kongresnog centra i aerodroma u Ženevi. Hotel ima parking, restoran i bežični internet. Sobe su sa kupatilom, TV-om, klimom i aparatom za čaj i kafu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
- Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.


FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom ”Jezero Lucern“ u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje i obilasci po programu (Weggis - Vitlnau - Schwyz – Altdorf – Lucern) i usluge vodiča.
- Poludnevni Izlet autobusom “Vevej i Montre” u trajanju od oko 5 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanja i obilasci prema programu i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ŠVAJCARSKA I LIHTENŠTAJN”
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta - Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. - MARIBOR je naveden u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i osmog dana putovanja.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.


OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 - Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom);
 - Četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Cirihu (2) u hotelu kategorije 2*; u Anemasu (2)  u hotelima kategorije 2* ;
 - Razgledanja gradova prema programu;
 - Usluge vodiča;
 - Troškovi organizovanja putovanja.

 - Fakultativni izleti;
 - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
-  Karta za gradski prevoz 2. dana.

RAZGLEDANJA -  6 gradova u ceni aranžmana!
HOTELI -  u Cirihu i Anemasu! 

Poslednje pregledani aranžmani

Švajcarska i Lihtenštajn