telplava.png
Pozovite nas

Sicilija 14.02.2019.

GARANTOVAN POLAZAK
PALERMO – MONREALE – KORLEONE  – ERIĆE – TRAPANI – TAORMINA – ETNA  – SAVOKA 

12226-tour 12229-tour 12230-tour 12231-tour 12232-tour 12233-tour 12235-tour 12236-tour 12237-tour 12238-tour 12239-tour 12240-tour 12241-tour 12228-tour

Sicilija je najveće ostrvo Mediterana koje geografski pripada Italiji, ali je u kulturološkom smislu zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem pa se smatra velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normansko-arapsko-vizantijske kulture i lokalnog, sicilijanskog baroka. Sicilijanci, ponosni na svoje ostrvo, kažu da Sicilija nema potrebe da se poredi sa drugim mestima, ona je autentična. Zato se ne kaže da je Sicilija nalik nečemu, već da nešto podseća na Siciliju.

1. dan (četvrtak, 14. februar 2019) BEOGRAD – PALERMO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 06:00h. Poletanje aviona za Palermo u 08:00h (let JU3400). Dolazak u Palermo u 09:50h. Po dolasku, panoramski obilazak glavnog grada Sicilije, na čijim su ulicama vidljivi tragovi burne prošlosti još od vremena Feničana koji su ga osnovali, zatim vladavine Rimskog i Vizantijskog carstva do danas: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, Trg„Kvatro kanti“ , crkva La Martorana, Trg Srama, pozorišta Politeama i Masimo. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (petak, 15. februar 2019) PALERMO – MONREALE – KORLEONE – PALERMO Doručak. Poludnevni fakultativni odlazak u Monreale i Korleone. Odlazak do 7 kilometara udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Po obilasku, odlazak u Korleone, grad udaljen oko 60 kilometara od Palerma u unutrašnjosti ostrva. Smatra se da iz ovog grada potiču predstavnici nasurovije mafije koja je vladala 80- tih godina. Fakultativna poseta Antimafijskom muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (subota, 16. februar 2019) PALERMO – TAORMINA – ETNA – SAVOKA – PALERMO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Taormina, Etna i Savoka. Vožnja autoputem preko kontinentalnog dela ostrva, brdoviti predeo oranica, pašnjaka, polja i plantaža agruma, od Tirenskog do Jonskog mora. Do vulkana Etna, put vodi kroz naseljena mesta do 1850 m. nad. visine gde se nalaze krateri Silvestri. Uz doplatu se možete popeti žičarom do 2400 m. nad.visine. Nastavak putovanja obroncima vulkana do Taormine, šetnja kroz najljepši turistički sicilijanski grad na obroncima planine Tauro, kratko slobodno vreme za šetnju i individualne obilaske. Nakon kraće vožnje stiže se do sicilijanskog sela, Savoka na oko 300 m nadmorske visine, čiji je šarm osvojio Franciska Kopolu, snimivši 1970. godine film "Kum", šetnja kroz grad, pored trga gde je čuveni bar "Viteli" i crkva Sv. Nikole. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (nedelja, 17. februar 2019) PALERMO – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u Eriće i Trapani. Putovanje ka zapadnoj Siciliji, do srednjovekovnog grada Eriće na liticama planine Djuliano 700 m. nad. visine, šetnja malim kaldrmisanim ulicama do Venerinog hrama i panoramski pogled na vinograde, solane, Trapani i Egadski arhipelag, kratko slobodno vreme. Nastavak putovanja ka prelepom gradu Trapani, grčkog naziva Drepanon. Položaj ove istorijski značajne luke doprineo je razvoju zapadnog dela Sicilije. Razgledanje grada, katedrala, fontana Saturna, privatne feudalne zgrade, obala, boje, mirisi i ukusi koji će Vas očarati. Slobodno vreme za šetnju i individualne obilaske. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd je u 18:00h (let JU3401). Dolazak u Beograd u 19:50h. Kraj programa.
Sicilija Paket dva izleta Sicilija
Sicilija Monreale Korleone
Sicilija Taormina Etna Savoka

SMEŠTAJ
● HOTEL ASTORIA PALACE 4* - Via Montepellegrino 62, Palermo, Italy, www.ghshotels.it/astoria
Hotel Astoria Palace smešten je u Palermu, na 5 minuta vožnje od luke Palermo, pozorište Politeama udaljeno je 2 km od hotela, autobuska stanica nalazi se u blizini hotela. U ponudi ima elegantan restoran i 326 komforno opremljenih soba. Sve klimatizovane sobe hotela Astoria poseduju mini-bar, telefon, tv, svaka soba sadrži potpuno opremljeno kupatilo. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Cena po osobi u pretprodaji – PLAĆANJE U AGENCIJI
MONREALE, KORLEONE - 35 evra
TAORMINA, ETNA, SAVOKA - 60 evra
KOMPLET DVA IZLETA - 85 evra

● Cena po osobi na licu mesta (raspoloživost nije garantovana)
MONREALE, KORLEONE-  40 evra
TAORMINA, ETNA, SAVOKA - 65 evra
KOMPLET DVA IZLETA - 95 evra


VAŽNE NAPOMENE
● Potrebno je najmanje 100 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je treći ležaj pomoćni).

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica
mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa
firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American
Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

avionski prevoz na relaciji Beograd - Palermo - Beograd direktnim čarter letom (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu Astoria Palace 4* u Palermu na bazi 3 noćenja s doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Palermu prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

aerodromske takse (oko 45,9 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), fakultativni izleti, ulaznice za Antimafijski muzej (oko 8 evra) i Teatar u Taormini (oko 10 evra), boravišne takse u hotelu (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

DIREKTAN ČARTER LET

Poslednje pregledani aranžmani

Sicilija 14.02.2019.