telplava.png
Pozovite nas

Rim 29. april

VATIKAN - FORUM I KOLOSEUM - TIVOLI

4027-tour 4028-tour 4029-tour 4031-tour 4032-tour 4033-tour 4034-tour 4035-tour 4037-tour 4030-tour 4036-tour
Rim, koji je vekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog sveta, sedište grada-države Vatikana, posetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući celinu kakva se nigde drugde u svetu ne može naći. Kao drevno mesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Možda će posetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umetnosti, mode i kulinarskog umeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vreme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.
1. dan (subota, 29. april) BEOGRAD – RIM Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela 702 u 16.00 sati. Poletanje za Rim u 18.05 sati (let JU 534). Dolazak na aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 19.35 sati. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2. dan (nedelja, 30. april) RIM Doručak. Obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Poslepodne, poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog Petra. Noćenje.
3. dan (ponedeljak, 1. maj) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Popodne, obilazak grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje.
4. dan (utorak, 2. maj) RIM Doručak Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje.
5. dan (sreda, 3. maj) RIM – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.40 sati (let JU 535). Dolazak u Beograd u 22.20 sati.
Beograd Fakultativni izleti uključeni u cenu

01.01.2018

 Obilasci, uključeni u cenu aranžmana.

Varšava ZAMAK TRAKAI

07.12.2016

Fakultativni izlet autobusom ”Trakajski zamak”. Odlazak do istorijskog gradića Trakai, nekadašnje prestonice Litvanije, 30 km zapadno od Viljnusa gde je ovaj prelepi zamak od crvene opeke – jedna od najvećih znamenitosti Litvanije. Sagrađen je na ostrvu usred jezera Galve, naspram centra grada, za osnivača Viljnusa, velikog vojvodu Gediminasa (1275–1341) čija je država u 14. veku bila prostranija od Moskovske kneževine. Povratak u Viljnus.

Montekatini Terme LUKA, PIZA VIJAREÐO

07.12.2016

Celodnevni fakultativni izlet “Luka, Piza i Vijaređo”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize, na reci Arno, nekada moćne pomorske sile, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Vožnja do Vijaređa, mondenskog letovališta na Tirenskom moru, sa svetskom reputacijom, poznatom po proizvodnji cveća i po svom raskošnom karnevalu. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini Terme. . ● Celodnevni izlet autobusom “Luka, Piza i Vijaređo” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje Luke i Pize, prema programu.
Kopenhagen Istorija vikinga

07.12.2016

Fakultativni poludnevni izlet “Istorija Vikinga”u grad Roskilde koji je  smešten 36 km zapadno od Kopenhagena, osnovan je u 10. st. od strane Vikinga i bio je prvi danski glavni grad. Danas je to moderan grad sa dobro očuvanim Starim gardom. Tu se nalazi Muzej vikingških brodova   koji između ostalog čuva i pet originalnih vikinških brodova koji su u 11. veku bili potopljeni 15 km severno od Roskildea da bi branili put do ondašnjeg kraljevskog sedište Danske. Brodovi su izvađeni s dna roskildskoga fjorda tek 1962. godine i nakon pažljive restauracije izloženi u muzeju. Roskildska katedrala iz 11. veka dužine 86 m a visine 76 m je prva gotička katedrala izgrađena od opeke i nalazi se pod zaštitom UNESCO–a. U njoj je  sahranjeno 38 danskih vladara
Beograd Mogućnost fakultativnih izleta

01.01.2015

Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta

Dubai Krstarenje sa večerom

01.01.2015

Krstarenje Dubai Creek-om uz večeru na bazi samoposluživanja.

Milano SENT MORIC

26.09.2015

Celodnevni fakultativni izlet autobusom i vozom u Sent Moric. Polazak rano ujuturu. Vožnja autobusom do mesta Tirano odakle voz polazi u 10.03 sati Najspektakularniji način da upoznate Alpe je vožnja panoramskim vozom od grada Tirano u Italiji do grada Sent Moric u Švajcarskoj. Ovaj voz poznat kao "Bernina Ekspres" vozi na najslikovitijoj železnici u Evropi koja je proglašena je 2008. godine delom svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO–a, izgrađena u periodu između 1908. i 1910. Vožnja traje dva i po sata jer saobraća brzinom od 36 kilometara na čas a širina koloseka na celoj trasi je 1.000 milimetara. Tokom putovanja prolazimo kroz divne alpske predele sa velikim brojem raznih mostova i tunela i sa prolaskom prelaza Bernina koji se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini od 2253 metara. Švajcarski biser– Sent Moric smešten je na obali istoimenog jezera u dolini Engadine može da se opiše u jednoj rečenici: zimska varijanta Monte Karla Ovo najstarije zimovalište na svetu poznato je i po tome što je najviši grad u Evropi jer se nalazi na nadmorskoj visini od 1.822 metra i po tome jer je prvi gradić na svetu koji je odlučio da zaštiti svoje ime. Zbog položaja na švajcarskim Alpima, Sen Moric ima 322 sunčana dana u godini, temperaturu do oko minus 15 stepeni zimi i neverovatno bistro nebo. Dva puta bio domaćin Olimpijskih igara i tri puta je bio i organizator svetskog prvenstva u skijanju, a očekuje ga još jedno 2017. godine. Povratak vozom iz Sent Morica u poslepodnevnim časovima do mesta Tirano gde se prelazi na autobus do Milana. ● Celodnevni izlet autobusom i vozom u Sent Moric u trajanju od oko 12 sati. Cena: 115 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom do Tirana i nazad, rezervacija, povratna vozna karta sa rezervacijom sedišta do Sent Morica, odlazak do Sent Morica sa Bernina ekspresom a povratak regularnim vozom i usluge vodiča.

Štokholm Vasa muzej

27.09.2015

 Fakultatitvni obilazak muzeja “Vasa” na ostrvu Ćurgarden, gde je izložen 52 metra visok i 69 metara dugačak ratni brod koji je potonuo u 17. veku. Ovo je jedini sačuvan brod iz tog perioda, koji sa više od 98 % originalne konstrukcije predstavlja umetničko blago i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Fakultativni obilazak unutrašnjosti Gradske kuće sa čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade. ● Fakultatitvni obilazak muzeja “ Vasa” gde je izložen 52 metra visok i 69 metara dugačak ratni brod koji je potonuo u XVII veku + Fakultativni obilazak unutrašnjosti Gradske kuće u Štokholmu i čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade.  Oba izleta u trajanju od oko 3 sata. Cena: 45 evra. U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, razgledanje po programu i usluge lokalnog vodiča.
Minhen PALATA RESIDENZ

04.10.2015

Fakultativni obilazak Minhenske palate (Residenz) podignuta u 14 veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508 do 1918 godine. Ova najveca gradska palata u Nemackoj sa cuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se medu najznacajnije muzeje enterijera u Evropi. ● Izlet “Palata Residenz” Cena: 20 evra. U cenu je ukljuceno: prevoz autobusom, rezervacije, ulaznice.
Firenca FIRENCA - TOSKANA

08.10.2015

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Polazak autobusom do mesta Sesto Fiorentino (43 km), mesta udaljenog 12 km od Firence u regionu Toskana.Transfer vozom, dve stanice, do stanice Santa Maria Novela u Firenci koja se nalazi u centru grada. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… ● Celodnevni izlet autobusom i vozom “Firenca” u trajanju od oko 12 sati. Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, povratna vozna karta Sesto Fiorentino – Firenca – Sesto Fiorentino, razgledanje Firence prema programu i usluge vodiča.
Firenca UFICI - TOSKANA

08.10.2015

 Fakultativni obilazak palate Ufici sa lokalnim vodičem na našem jeziku.● Obilazak palate Uffci u trajanju od oko 3 sata. Cena 30 evra (do 18 godina cena: 20 evra). U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije, broj mesta je ograničen!
Montekatini Terme SIJENA I S. ÐIMINIJANO

09.10.2015

Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. ● Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” u trajanju od oko 9 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.
Minhen HB pivnica Minhen

16.10.2015

Poseta pivnici HB u Minhenu: Cena 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i večera.
Berlin HB PIVNICA BERLIN

16.10.2015

#9679; Poseta pivnici HB u Berlinu: Cena 35 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom i večera (1/2 svinjske kolenice, svinjski kare, kobasica, kiseli kupus, knedle od krompira, sos i jedna 0.5L krigla piva)
Dubai At The Top of Burj Khalifa
Minhen DVORCI BAVARSKE

01.09.2018

4. dan Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće od preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. 5. dan Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrva na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. ● Izlet “Dvorci Bavarske” (u dva dela ) sa posetom dvorcima Herenkimze, Residenz, Linderhof i Nojšvanštajn, Herenkimze Cena paketa: 50 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, brodom na jezeru Himze, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča (Ukoliko se uyimaju pojedinačno cene dvoraca su: Residenz 15 evra, Herenkimze 20 evra, Linderhof i Nojšvanštajn 40 evra)
Milano SENT MORIC

17.10.2015

Celodnevni fakultativni izlet autobusom i vozom u Sent Moric. Polazak rano ujuturu. Vožnja autobusom do mesta Tirano odakle voz polazi u 10.03 sati Najspektakularniji način da upoznate Alpe je vožnja panoramskim vozom od grada Tirano u Italiji do grada Sent Moric u Švajcarskoj. Ovaj voz poznat kao "Bernina Ekspres" vozi na najslikovitijoj železnici u Evropi koja je proglašena je 2008. godine delom svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO–a, izgrađena u periodu između 1908. i 1910. Vožnja traje dva i po sata jer saobraća brzinom od 36 kilometara na čas a širina koloseka na celoj trasi je 1.000 milimetara. Tokom putovanja prolazimo kroz divne alpske predele sa velikim brojem raznih mostova i tunela i sa prolaskom prelaza Bernina koji se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini od 2253 metara. Švajcarski biser– Sent Moric smešten je na obali istoimenog jezera u dolini Engadine može da se opiše u jednoj rečenici: zimska varijanta Monte Karla Ovo najstarije zimovalište na svetu poznato je i po tome što je najviši grad u Evropi jer se nalazi na nadmorskoj visini od 1.822 metra i po tome jer je prvi gradić na svetu koji je odlučio da zaštiti svoje ime. Zbog položaja na švajcarskim Alpima, Sen Moric ima 322 sunčana dana u godini, temperaturu do oko minus 15 stepeni zimi i neverovatno bistro nebo. Dva puta bio domaćin Olimpijskih igara i tri puta je bio i organizator svetskog prvenstva u skijanju, a očekuje ga još jedno 2017. godine. Povratak vozom iz Sent Morica u poslepodnevnim časovima do mesta Tirano gde se prelazi na autobus do Milana. ● Celodnevni izlet autobusom i vozom u Sent Moric u trajanju od oko 12 sati. Cena: 115 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom do Tirana i nazad, rezervacija, povratna vozna karta sa rezervacijom sedišta do Sent Morica, odlazak do Sent Morica sa Bernina ekspresom a povratak regularnim vozom i usluge vodiča.

Ženeva Lozana, Vevej i Montre

18.10.2015

 Celodnevni fakultativni izlet. Vožnja obalom Ženevskog jezera na sever do Lozane (65 km). Grad je sedište kantona Vo (Vaud) i jedini je grad Švajcarske koji ima metro. Sedište je Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Stari deo grada leži na brdu iznad jezera i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Panoramski obilazak, pešice, gotske katedrale Notr Dam, gradske većnicu, crkve Svetog Fransoa (Francois), stare biskupske palate i dvorca Saint Maire. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera, u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom. do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Nakon obilaska sa lokalnim vodičem, vožnja do obližnjeg Montre–a (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnom zamku Šijon, nekadašnjoj carinarnici i kasnijem zatvoru, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijana”. Povratak u hotel.
Firenca FIRENCA - TOSKANA

22.10.2015

Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Polazak autobusom do mesta Sesto Fiorentino (43 km), mesta udaljenog 12 km od Firence u regionu Toskana.Transfer vozom, dve stanice, do stanice Santa Maria Novela u Firenci koja se nalazi u centru grada. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… ● Celodnevni izlet autobusom i vozom “Firenca” u trajanju od oko 12 sati. Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, povratna vozna karta Sesto Fiorentino – Firenca – Sesto Fiorentino, razgledanje Firence prema programu i usluge vodiča.
Firenca UFICI - TOSKANA

22.10.2015

 Fakultativni obilazak palate Ufici sa lokalnim vodičem na našem jeziku.● Obilazak palate Uffci u trajanju od oko 3 sata. Cena 30 evra (do 18 godina cena: 20 evra). U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije, broj mesta je ograničen!
Bolonja Modena i Parma

23.10.2015

bsp;Posle doručka, vožnja do Modene, grada umetnosti i “prestonice mašina” kako je prozvana, zbog poznatih fabrika automobila i motorcikala “Lamborgini”, “Pagani”, “Maserati” i “Di Tomaso” u okolini grada. U Modeni se rodio, živeo i umro jedan od najslavnijih tenora 20 veka Lučijano Pavaroti (1935 – 2007). Po dolasku, šetnja kvartom oko čuvene romaničke katedrale iz 12. veka, koja je uvrštena na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Poseta muzeju “Aceto balsamico” ” Balzamiko sirće  je posebna vrsta sirćeta napravljenog od grožđa, čija tajna leži u tradicionalnoj proizvodnji koju su sa kolena na koleno prenosili članovi porodice čija proizvodnja traje minimalno 12 godina, pa se ono etiketira sa naznačenom godinom proizvodnje, baš kao i vrhunska vina. Slobodno vreme.  Nastavak putovanja za Parmu, drugi grad po veličini i značaju u Emiliji-Romanji, koji je od druge polovine 18. veka bio pod jakim uticajem francuskih Burbona, što je ostavilo vidnog traga, posebno u arhitekturi i društvenom životu. Parma ima dugu tradiciju u proizvodnji hrane („parmezan“ i „parmski pršut“) i sedište je industrisko-prehrambenog giganta „Parmalat“, najvećeg u Italiji. Obilazak centra grada pešice: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata... Slobodno vreme. Mogućnost posete muzeju pršuta iz Parme. Povratak u Bolonju.
● Celodnevni izlet autobusom “Modena i Parma” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Modene i Parme. Ulaznica za muzej Acido Balsamico: 5 evra Ulaznica za muzej pršuta iz Parme: 5 evra
Montekatini Terme SIJENA I S. ÐIMINIJANO

23.10.2015

Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano”. Sijena je posle Firence – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” – jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Kalencano. ● Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” u trajanju od oko 9 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.
Bolonja San Marino

24.10.2015

elodnevni fakultativni izlet autobusom “San Marino”. Polazak za mesto San Leo ispod brda na kome se nalazi moćna tvrđava aristokratske porodice Montefeltro koja je upravljala vojvodstvom od 13. do 16. veka i gde su palate vlastelinskih porodica Mediči i de la Rovere. Slobodno vreme. Polazak za Republiku San Marino, najmanju državu u Evropi posle Vatikana i Kneževine Monako. Po dolasku, obilazak znamenitosti u istoimenoj prestonici: gradska kapija, bazilika sv. Marina, Trg slobode, spomenik Garibaldiju...  Slobodno vreme. Povratak u Bolonju.
● Celodnevni izlet autobusom “San Marino” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje  prema programu.
Rim Kurs pravljenja Pice

31.10.2015

fakultativni kurs pripremanja najpoznatijeg italijanskog jela-pice. Kurs je u trajanju od dva sata i za to vreme učesnici dobijaju gotovo testo, uz objašnjenje kako se ono pravi, a potom prate uputsva šefa kako da naprave sos. Sledi degustacija pica koje su učesnici napravili uz koju je uključeno pide. U toku kursa dobijaju svu opremu koja im je potrebna, kao i recepte na engleskom jeziku. 

Bolonja Modena i Parma

08.11.2015

bsp;Posle doručka, vožnja do Modene, grada umetnosti i “prestonice mašina” kako je prozvana, zbog poznatih fabrika automobila i motorcikala “Lamborgini”, “Pagani”, “Maserati” i “Di Tomaso” u okolini grada. U Modeni se rodio, živeo i umro jedan od najslavnijih tenora 20 veka Lučijano Pavaroti (1935 – 2007). Po dolasku, šetnja kvartom oko čuvene romaničke katedrale iz 12. veka, koja je uvrštena na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Poseta muzeju “Aceto balsamico” ” Balzamiko sirće  je posebna vrsta sirćeta napravljenog od grožđa, čija tajna leži u tradicionalnoj proizvodnji koju su sa kolena na koleno prenosili članovi porodice čija proizvodnja traje minimalno 12 godina, pa se ono etiketira sa naznačenom godinom proizvodnje, baš kao i vrhunska vina. Slobodno vreme.  Nastavak putovanja za Parmu, drugi grad po veličini i značaju u Emiliji-Romanji, koji je od druge polovine 18. veka bio pod jakim uticajem francuskih Burbona, što je ostavilo vidnog traga, posebno u arhitekturi i društvenom životu. Parma ima dugu tradiciju u proizvodnji hrane („parmezan“ i „parmski pršut“) i sedište je industrisko-prehrambenog giganta „Parmalat“, najvećeg u Italiji. Obilazak centra grada pešice: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata... Slobodno vreme. Mogućnost posete muzeju pršuta iz Parme. Povratak u Bolonju.
● Celodnevni izlet autobusom “Modena i Parma” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Modene i Parme. Ulaznica za muzej Acido Balsamico: 5 evra Ulaznica za muzej pršuta iz Parme: 5 evra
Budimpešta GEDELE

08.11.2015

Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Carski dvorac Gedele”. Odlazak u grad Gedelo (Gödölo) severnoistočno od Budimpešte i poseta dvorcu koji je obeležila snažna ličnost austrijske carice i mađarske kraljice Elizabete (1837 – 1898). U okviru dvorca koji je bio caričino omiljeno mesto boravka su crkva, pozorište, manjež i staklenik za cveće i tropske biljke; nedavno je urađen i mali spomen–muzej koji prikazuje raskošan ali neveseo život carice sve do njenog tragičnog kraja u Ženevi. Povratak u Budimpeštu.
Milano Jezero Komo

09.11.2015

oludnevni fakultativni izlet autobusom “Jezero Komo”. Vožnja do elegantnog grada Koma, smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, na krajnjem jugu istoimenog jezera, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima–dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po čitavoj Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14–18. vek). Slobodno vreme. Povratak u Milano.
Budimpešta Madjarski Parlament

09.11.2015

Pre podne, fakultativna poseta jednoj od najlepših i najprostranijih javnih građevina u Evropi, zgradi mađarskog Parlamenta, sa fasadom prema Dunavu, dugom 270 metara, koja je izgrađena u neogotskom stilu (1885 – 1896). U njoj se čuvaju vredne nacionalne relikvije među kojima i kruna Stefana I Arpada (997 – 1038), prvog mađarskog kralja, koji je preveo svoj narod u hriščanstvo i proglašen svetcem
St. Petersburg Muzej Vodke

09.11.2015

- Fakultativni obilazak muzeja votke: Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz, degustacija vodke, lokalni vodič 

Dubai Dubai - razgledanje grada

09.11.2015

Ovo putovanje će Vas odvesti na izvrsne lokacije Dubaia. U toku putovanja  osetićete  okrepljujuću atmosferu drevnih arapskih čari koje proizilaze iz trgovačkih centara starih stotinu godina koji opstaju graničeći se sa najuzbudljivijim kosmopolitskim gradom.
Preporučujemo da posetite: Burj Khalifa (panoramsko razgledanje), Palm Jumeirah (panoramsko razgledanje), Burj Al Arab ( panoramsko razgledanje), Dubai muzej, Market začina, Arapsku pijacu, taksi čamac. 

Beč Bečka šuma i Baden

09.11.2015

Fakultativni obilazak čuvene Bečke šume. Obilazak velikog kompleksa jednog od najstarijih manastira u Evropi – Hajligenkrojca. Manastir je osnovan 1133. godine i pripada redu cistercita. Nakon obilaska, vožnja do najvećeg podzemnog jezera na svetu Segrote. Jezero je nastalo posle velike eksplozije u nekadašnjem rudniku gipsa 1912. godine kada se 20 miliona litara vode slilo u rudnik i pećine. Tokom Drugog svetskog rata u pećini se nalazila fabrika aviona u kojoj je bilo preko 2000 ljudi. Jedinstven doživljaj je vožnja brodićem po jezeru koje se nalazi na 60 m ispod zemlje. Potom odlazak do banje Baden poznatoj po nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Cara Franca i brojnim termalnim kupalištima. Slobodno vreme. Povratak u Beč.
- Poludnevni izlet autobusom “Bečka šuma” u trajanju od oko 4 sata. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu, ulaznica za podzemno jezero Segrote. 

Beč Večera u restoranu Beč

09.11.2015

- Večera u restoranu na Grincingu. Cena: 30 evra. U cenu uključen prevoz autobusom i večera na bazi set menija. 

St. Petersburg Dvorac Jusupovski

10.11.2015

Polazak na fakultativno razgledanje dvorca Jusupovski koji ima značajno mesto u
istoriji ne samo grada ved i Rusije u celini. I zaista reč je o ne posebno raskošnoj koliko unikatnoj arhitektonskoj gradjevini s velikim parkom
na obali reke Mojke. Mnogi ga nazivaju „enciklopedijom“ ruske aristokratije. U periodu od 1830. do 1917. bio je dom pet pokolenja
porodice kneza Jusupova. U njemu je 1916. ubijen ruski mistik Grigorij Raspudin. Soba u kojoj je na njega ispalio hitac knez Feliks Jusupov
danas je jedna od najposedenijih. Turistima su jednako atraktivni i brojni dvorski apartmani, svečane sale, galerije, dvorana mini pozorišta... 

Madrid Toledo

12.11.2015

Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Toledo”. Ova srednevekovna prestonica Španije poznata je i pod imenom „Grad tri kulture“ jer su u njemu vekovima koegzistirali Hrišćani, Muslimani i Jevreji i za sobom ostavili bogato kulturno nasleđe u vidu spomenika, palata, crkvi, tvrđava, džamija i sinagoga. Velika raznolikost umetničkih stilova čini staru gradsku četvrt muzejem na otvorenom, zbog čega je i uvrštena na listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Mnogi poznati umetnici su živeli u Toledu, a najpoznatiji među njima je slikar El Greko, predstavnik španske renesanse. Njegovo delo - “Sahrana grofa od Orgaza” i danas je izložena u crkvi svetog Tome u Toledu.  

Kopenhagen Dvorci severnog Zelanda

12.11.2015

akultativni izlet “Dvorci severnog Zelanda”. Polazak prema gradu  Hilerodu koji se nalazi na severoistoku danske a 40 km od Kopenhagena. Grad postoji u pisanim dokumentina od 13.veka  a veći deo istoije vezan je sa sa renesansnim dvorcem Frederiksborg iz 17.veka koji je jedna od najvelelepnijih građevina u celoj Danskoj i bivše sedište kraljevske porodice sa veoma bogatom kolekcijom umetničkih predmeta. Obilazak unutrašnjosti dvorca. Nastavak vožnje do grada Helsingor koji se nalazi 25 km od grada Hilerod a 50 km od Kopenhagena. Tu se nalazi dvorac Kronborg u kojem je Vilijam Šekspir smestio dramu Hamlet. Kronborg je izgrađen kao pomorsko utvrđenje u 15 veku a od 2000 godine nalazi se na UNESKO listi svetske kulturne baštine. Panormaski obilazak. Povratak u Kopenhagen.
Rim Forum i Koloseum avio

13.11.2015

Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznacajnijih lokaliteta antickog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovecene njegove najvece pobede i dostignuca. Nekada središte politickog, religioznog i javnog života. Obilazak ukljucuje: Koloseum, najveci rimski amfiteatar, “cudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i poklice najznacajnijeg društvenog dogadaja antickog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajacke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajuci naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vucica odgajila Romula i Rema, mitske osnivace grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih gradana; Forum, centar politickog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antickog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. 

Madrid ESCORIAL

13.11.2015

Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Eskorijal”. Odlazak do gradića San Lorenco de El Eskorijal, poznatom po impozantnom kompleksu i istorijskoj rezidenciji španskih kraljeva, simbolu španske moći u 16. veku. Kompleks je 1984. godine uvršten u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a kao najvažniji arhitektonski spomenik španske renesanse. Ovaj kompleks karakterističnog kvadratnog oblika u svom sastavu ima crkvu, manastir, kraljevsku palatu, biblioteku. Na povratku za Madrid, kraća pauza u Dolini palih – drugom monumentalnom kompleksu sagrađenom po nalogu tadašnjeg predsednika Fransiska Franka u 20. veku, iznad koga se uzdiže 150 metara visoki krst. U podnožju krsta je Frankov grob.  

Rim Tivoli

15.11.2015

Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradicu Tivoliju koje je udaljen od Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgradene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. 

Ženeva Lozana, Vevej i Montre