telplava.png
Pozovite nas

Milano 2017

LAST MINUTE! GARANTOVAN POLAZAK!
 MILANO – KOMO (jezero KOMO) – LUGANO – TORINO – VERONA

3064-tour 3067-tour 3068-tour 3069-tour 3070-tour 3071-tour 3072-tour 3073-tour 3074-tour 3075-tour 3076-tour 3065-tour 3066-tour
Lombardija je najnaseljenija i najbogatija među dvadeset regija Italije i jedna od najrazvijenijih u Evropskoj uniji. Na teritoriji malo prostranijoj od Slovenije živi oko deset miliona stanovnika ili približno jedna šestina italijanskog stanovništva. Vodeća je po obimu i raznovrsnosti privrednih aktivnosti i doprinosu društvenom bruto proizvodu zemlje; Milano, glavni grad Lombardije je ekonomska prestonica Italije, a preko dve petine od 200 najvećih italijanskih preduzeća, korporacija i banaka, ima svoja sedišta u ovoj regiji. U njenom raznovrsnom reljefu, u kome preovlađuje ravnica, su plodne doline najvećih italijanskih reka Po, Oljo, Ada, Minčo i Tićino, ali i živopisni obronci južnih Alpa i prelepa lednička jezera Garda, Komo, Leko, Mađore, Vareze, Iseo… Na tlu Lombardije u starom veku Etrurci, Gali, Kelti i i Rimljani ostavili su značajne tragove. Od sredine 6. veka, gotovo dvesta godina, bila je jedna od prvih samostalnih država u Evropi. Pod srednjovekovnim aristokratskim porodicama ratnika i mecena – Viskonti, Sforca i Gonzaga – napravljene su impozantne javne građevine, crkve i spomenici i ulepšani mnogi gradovi. Preduzimljivi trgovci i industrijalci kao Krespi, Pireli, Bokoni, Kampari i Berluskoni stvorili su ovde u 19. i 20. veku moćne poslovne imperije, ugledne i značajne u svetskim razmerama, koje su danas – pored ogromne kulturne i umetničke baštine nastale tokom dva i po milenijuma – ponos svih dvanaest lombardijskih provincija.
1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – BREGANA (oko 480 km) Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Iloka. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.
2. dan BREGANA – SIRMIONE (jezero GARDA) – MILANO (oko 660 km) Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence, Verone. Dolazak na Lago di Garda,najveće jezero u Italiji koje je smešteno u podnožiju Alpa u blizini grada Verone na severu Italije. obilazak malog mondenskog gradića Sirmione. Po dolasku šetnja istorijskim centrom grada: Scaliger tvrđava, crkva Santa Maria Mađiore, Vila Kalutusovih. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Milana, moćnog srednjovekovnog vojvodstva, velike umetnička riznice i grada slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvažnija zbivanja tokom italijanske istorije. Milano je danas svetski centar trgovine svilom, visoke mode i industrijskog dizajna i jedan od najbogatijih gradova Evrope. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan MILANO – TORINO – MILANO – SEŽANA (oko 690 km). Doručak. Fakultativni izlet u Torino ( 140 km) koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najidustrijalizovaniji“ grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo" . Bio je sedište porodice Savoja kao i prvi glavni grad prve Italijanske Republike od 1861– 64. kada je sedište novonastale države premešteno u Rim zbog njegovog istorijskog i verskog značaja i središnjeg geografskog položaja. Grad je poznat I po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada:Trg Kastelo iz srednjeg veka,palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a dana antički muzej,kapija Porta Palatina iz vremana starog Rima,kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka,ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa krasnim pogledom na Alpe,most Vitoria Emanuela na reci Po, toranj Antoneliana, simbol Torinam visine 165 m sa panoramskom terasom na visini od 85 m,trgovi Sv.Karla,Savoj, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio omotan Isus posle raspeća, gradska većnica iz 17.veka,fontana Anđelika sa divnim figurama, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje
4. dan MILANO– KOMO– LUGANO – MILANO (oko 200 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Komo I Lugano. Polazak za Komo smeštenog u divnom prirodnom ambijentu, na krajnjem jugu istoimenog jezera, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem veku bio je čuven po svojim veštim graditeljima i vajarima–dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i proneli po čitavoj Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. veka Komo je renomirano letovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti iz celog sveta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera (14–18. vek). Slobodno vreme. Dolazak u Lugano. Razgledanje istorijskog centra :katedrala Sv. Lorenca, crkva Svete Marije od Anđela iz 16 veka, Gradski park, Trg reforme..Slobodno vreme. Obilazak muzeja fabrike čokolade Alprose koja je najveći proizvođač čokolade u Švajcarskoj. Nastavak putovanja do outleta “Fox town” www.foxtown.ch. Slobodno vreme.. Povratak u Milano. Noćenje.
5. dan MILANO – VERONA – SEŽANA (oko 470 km). Doručak. Polazak prema Veroni gradu sa oko 250.000 stanovnika u severoistočnoj Italiji, u regionu Veneto, turistička atrakcija u kome se odigrala Šekspirova priča Romeo i Julija. Kao jedan od italijanskih gradova sa najvećim nasleđem iz perioda Rimskog carstva, Verona se naziva i „malim Rimom“. Ceo grad je pod zaštitom UNESCO–a, kao područje sa izuzetnim istorijskim nasleđem.Panoramsko razgledanje grada pešice: Amfiteatar i Trg Bra, Via Manćini, Trg Erbe i Sinjorija, Đulijetina kuća... Slobodno vreme. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko–italijanskoj granici.
6. dan SEŽANA – BEOGRAD – NOVI SAD (oko 610 km). Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Bregane. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.
Prema programu Milano Italija/Milano
Prema programu Milano-

Smeštaj

 - Hotel B&B MILANO – SESTO ***, Sesto San Giovanni (MI),Viale Ercole Marelli 303, Tel.: +39 0222471152, www.hotelbb.it
Hotel se nalazi u predgrađu Milana, 8 km od istorijskog centra, u neposrednoj blizini stanice Sesto Marelli na metro liniji 1 (crvena) sa kojom se stiže za 15 minuta do trga Duomo. Hotel ima recepciju, restoran za doručak, automat za prodaju hrane i pića, besplatan wi–fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom, klimatizacijom i sefom. Doručak je kontinentalni–samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela hotelom iste ili više kategorije.

OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Recepcija
Recepcija
Wi-Fi internet u javnim prostorijama
RESTORAN BAR
Bar
Bar
Bar
Restoran
Restoran
Restoran

Smeštaj

 - Hotel B&B MILANO – SESTO ***, Sesto San Giovanni (MI),Viale Ercole Marelli 303, Tel.: +39 0222471152, www.hotelbb.it
Hotel se nalazi u predgrađu Milana, 8 km od istorijskog centra, u neposrednoj blizini stanice Sesto Marelli na metro liniji 1 (crvena) sa kojom se stiže za 15 minuta do trga Duomo. Hotel ima recepciju, restoran za doručak, automat za prodaju hrane i pića, besplatan wi–fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, televizorom, klimatizacijom i sefom. Doručak je kontinentalni–samoposluživanje.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela hotelom iste ili više kategorije.

SMEŠTAJ
- ATA Hotel Expo Fiera **** http://www.atahotels.it/hotel/atahotel-expo-fiera/
Konferencijski hotel idealno smešten u rezidencijalnom delu Milana na oko 14 km od samog centra sa kojim je dobro povezan gradskim prevozom. Metro stanica se nalazi na oko 500 metara udaljenosti od hotela sa kojim se brzo i lako stiže do svih većih znamenitosti Milana. Hotel sadrži, recepciju, restoran, bar, bežični internet, fitnes centar. Sobe su sa kupatilom, aparatom za čaj i kafu, bežični internet, TV, sef, mini bar i klimom. Doručak je kontinentalni na bazi samoposluživanja.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Jezero Komo–Lugano” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu i usluge vodiča.
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Torino” u trajanju od oko 12 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom na navedenoj relaciji, obilasci prema programu i usluge vodiča.
- Prijavljivanje za ovaj izlet je prilikom rezervacije putovanja a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. - Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. - U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korekciju cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MILANO”
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta.- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. - Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i četvrtog dana putovanja.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. 

- autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni autobus ili dabldeker sa audio i video opremom)
- Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu
- razgledanje gradova prema programu
- usluge vodiča
- troškovi organizovanja putovanja.

- gradska turistička taksa u Milanu, 1.50 evra po osobi i po noćenju u ovom hotelu kategorije tri zvezdice (plaćanje je isključivo na recepciji hotela
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

 RAZGLEDANJA - Milana i Bergama u ceni aranžmana!

Poslednje pregledani aranžmani

Milano 2017