telplava.png
Pozovite nas

Cinque Terre i Parma Uskrs

 PARMA  – “CINQUE TERRE”  – FIDENZA –  ARQUATO –  REĐO EMILIJA –  MANTOVA

4072-tour 4066-tour 4051-tour 4060-tour 4052-tour 4053-tour 4054-tour 4055-tour 4056-tour 4057-tour 4058-tour 4059-tour 4061-tour 4062-tour 4063-tour 4064-tour 4065-tour 4067-tour 4068-tour 4069-tour 4070-tour 4071-tour

Deo Italije istočno od Đenove poznat je pod imenom Levantska rivijera a najzanimljiviji deo rivijere je Nacionalni park “Cinque Terre”;  tu je u kasnom srednjem veku, na uskom pojasu zemlje između stenovitih visova i nepristupačne kamenite obale, nastalo pet živopisnih naselja povezanih kozijim stazama.  U njima su malobrojni stanovnici – uglavnom ribari, vinogradari i pastiri – do pre nekoliko decenija živeli tradicionalnim životom, gotovo potpuno izolovani od modernog sveta. Ovo jedinstveno područje u Italiji proglašeno je 1997.  godine delom svetske prirodne baštine, pod zaštitom UNESCO–a.  Emilija–Romanja – najbogatija među 20 italijanskih regija i jedna od najrazvijenijih regija Evrope – spoj je dve pokrajine, Emilije i Romanje,  u dolini reke Po, sa mnogim zajedničkim obeležjima u prošlosti i sadašnjosti. Najveći urbani centri ove regije – Bolonja, Parma, Ferara i Modena razvili su se u blizini ili na samoj Via Emiljia, jednoj od najprometnijih saobraćajnica Rimskog carstva koji je vodio od Riminija na Jadranskom moru do Milana. Ovim prostorom od 14. veka upravljale su vlastelinske kuće Farneze, d’Este i Gonzaga koje spadaju u red najmoćnijih aristokratskih familija i najvećih italijanskih mecena. Iako najpoznatija po svojim izvrsnim pastama, sirevima, šunkama i vinima vrhunskog kvaliteta,  Emilija–Romanja se ponosi i nekim od najluksuznijih industrijskih brendova Italije kao što su ”Ferari", ”Maserati”, ”Bugati” i “Lamborgini”, nastalim na ovom tlu.

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – BREGANA (478 km Sastanak putnika na autobuskoj stanici Lasta (Železnička 2) u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 19:15 sati kod Lokomotive. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Iloka. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.
2. dan BREGANA – PARMA (oko 580 km). Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Postojne a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence , Verone do grada Parma, drugi grad po veličini i značaju u Emiliji–Romanji, koji je od druge polovine 18. veka bio pod jakim uticajem francuskih Burbona, što je ostavilo vidnog traga, posebno u arhitekturi i društvenom životu. Parma ima dugu tradiciju u proizvodnji hrane („parmezan“ i „parmski pršut“) i sedište je industrisko–prehrambenog giganta „Parmalat“, najvećeg u Italiji. Obilazak centra grada pešice: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan PARMA – LA SPEZIA – “CINQUE TERRE” – PARMA (oko 280 km). Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Cinque Terre”. Vožnja do mesta La Spezia (oko 150 km) gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka “Cinque Terre” u ligurijskoj provinciji La Specija. Najzapadnije među njima Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko crkve sv. Margarite Antiohiske iz 13. veka u stilu ligurijske gotike. Kornilja (Corgnilla), na brdu okruženom vinogradima, sa oko 300 stanovnika je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve sv. Petra mogu se videti ostala četiri naselja. Manarola ima karakteristične odbrambene kule i izgrađena je delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. Riomađore (Riomaggiore), najveće među ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Kraće slobodno vreme u svakom od naselja. Povratak vozom u La Speziu i autobusom u Parmu. Noćenje.
4. dan PARMA – ARQUATO – FIDENZA – PARMA (oko 110 km). Celodnevni fakultativni izlet autobusom “ Arquato, Fidenza”. Polazak do srednejvekovnog grada Arquato. Srednjevekovni gradić Arkuato iz 8.veka, nalazi se na brdu iznad reke Arda, 35 km zapadno od Parme sa trgom, palatom Podesta koja je završena u 15. veku, kula Farnese, krstionica Sv.Ivana, palata Scoto iz 13.veka, zvonikom iz 17 veka, crkvom Sv.Marije iz 8. veka, tvrđavom Viscontea iz 14.veka. Ovaj gradić je inače grad kulture i velika turistička atrakcija. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Fidenza u kome se nalazi katedrala iz 12.veka koja je jedna od najlepših građevina roamničke arhitekture u Italiji kao i gradska skupština iz 12.veka. Slobodno vreme. Povratak u Parmu. Noćenje.
5. dan PARMA – REĐO EMILIJA – MANTOVA – OUTLET CENTAR – SEŽANA (oko 410 km). Doručak. Nastavak putovanja do Ređo Emilije. Ređo Emilija nalazi se u južnom delu Padske nizije na 450 km severno do Rima i 150 km jugoistočno od Milana. Grad je poznat kao mesto gde je prvi put 1797. godine prihvaćena današnja Zastava Italije. Pravi razvoj naselja započinje dolaskom Rimljana i građenja puta Emilija u 2. veku p.n.e. Ređo Emilija ima dobro očuvano staro gradsko jezgro, poznato po šestouganom obliku (nasleđe starorimskog grada). Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Trg del Monte, trg Prampolini, katedrala, gradsko pozorište, muzej italijanske zastave, trg San Prospero sa bazilikom Nastavak putovanja za Mantovu, prelepi renesansni grad obnovljen po osobenoj urbanističkoj koncepciji „idealnog grada“, koji je od 12. veka okružen veštačkim jezerima, stvorenim pregrađivanjem reke Minčo. Obilazak centra grada oko Trga Sordelo i vladarske palate porodice Gonzaga, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Slobodno vreme u outlet centru zavisno od raspoloživog vremena. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko–italijanskoj granici.
6. dan SEŽANA – BEOGRAD – NOVI SAD (610 km) Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.
Prema programu Cinque Terre (Parma)-

Smeštaj

- Hotel San Marco*** Ponte Taro,Parma, Via Emilia Ovest n°42, Tel +390521615072 www.hotelsanmarcoclub.it
Hotel se nalazi u zapadnom delu Parme i 13 km od istorijskog centra na liniji 23 gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, firness. Sobe su ukusno nameštene, klimatizovane, dvokrevetne sa kupatilom i fenom, opremljene televizorom i električnim apartom za čaj i kafu, besplatan wi fi. Doručak – samoposluživanje
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije. 

OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
Recepcija
Recepcija
Recepcija
RESTORAN BAR
Bar
Bar
Bar
Bar
Restoran
Restoran
Restoran
Restoran

Smeštaj

- Hotel San Marco*** Ponte Taro,Parma, Via Emilia Ovest n°42, Tel +390521615072 www.hotelsanmarcoclub.it
Hotel se nalazi u zapadnom delu Parme i 13 km od istorijskog centra na liniji 23 gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, firness. Sobe su ukusno nameštene, klimatizovane, dvokrevetne sa kupatilom i fenom, opremljene televizorom i električnim apartom za čaj i kafu, besplatan wi fi. Doručak – samoposluživanje
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije. 

UMANJENJA
- Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%.
- Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: 
- Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) na navedenoj relaciji, - Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Parmi - Razgledanja gradova po programu - Usluge vodiča - Troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice u Parmi–jedan evro po osobi i po noćenju, (plaćanje je isključivo na recepciji hotela) - Fakultativni izleti - Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
SMEŠTAJ
- Hotel Holiday Inn Express*** Parma, Via Naviglio Alto 50, Tel +390521270593 www.parma.hiexpress.it
Hotel se nalazi 2 km daleko od glavne železničke stanice I 3 km od istorijskog centra na liniji gradskog prevoza, linije 13. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su ukusno nameštene, klimatizovane, dvokrevetne sa kupatilom i fenom, opremljene televizorom i električnim kuvalom za čaj i kafu, besplatan wi fi. Doručak – samoposluživanje
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.
FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom i vozom “Cinque Terre” u trajanju od oko 12 sati. Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”,  usluge vodiča.
- Celodnevni izlet autobusom “Parma,  Arquato, Fidenza” u trajanju od oko 8 sati. Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanja Parme, Arquata i Fidenze prema programu.  Opciono ulaznica za dvorac Viskonte 7 evra.
- Prijavljivanje za ove izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta.  U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “CINQUE TERRE I PARMA” 
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. - Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja.  - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
- Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
- Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”,  Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016.  godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
 

- Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)  na navedenoj relaciji;
- Tri noćenja sa  doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Parm;
- Razgledanja  gradova po programu;
- Usluge vodiča;
- Troškovi organizovanja putovanja.

- Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice u Parmi – jedan evro po osobi i po noćenju,  (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
- Fakultativni izleti 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Smeštaj: Holiday Inn 3* PARMA!
Nacionalni park Cinque Terre!
Arquato, FIdenza, Mantova!

Poslednje pregledani aranžmani

Cinque Terre i Parma Uskrs