Cinque Terre - Elba 26.09.2018.

RASPRODATO

7658-tour 7663-tour 7664-tour 7665-tour 7666-tour 7667-tour 7668-tour 7669-tour 7657-tour

Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto  izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivjere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i   nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom.Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim. CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živeli jednostavnije i spokojnije. Elba je najveće ostrvo toskanskog arhipelaga. Udaljeno je svega desetak kilometara od obale i treće je po veličini u Italiji. Iako poznato još iz etrurskog perioda, svetsku slavu je ovom ostrvu u Tirenskom moru doneo je boravak u izgnanstvu Napoleona  Bonaparte. 

1. dan (sreda, 26. septembar 2018.) BEOGRAD Sastanak u 17:30 h, polazak oko 18:00 h sa parkinga kod Arene. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
2. dan (četvrtak, 27. septembar 2018.) FERARA –MONTECATINI Prepodnevni dolazak u Feraru, grad koji je okružen renesansnim zidinama iz 15 i 16 veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice Este. Po dolasku razgledanje grada: Zamak Estense - simbol Ferare, Gradska većnica, Katedrala, Pozorište... Nastavak putovanja prema Montekatiniju. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (petak, 28. septembar 2018.) MONTEKATINI – LA SPEZIA – “CINQUE TERRE”– MONTEKATINI Doručak. Celodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”: Vožnja do mesta La Spezia, gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka. Obilaze se četiri sela. Odlazak do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak tvrđave, crkve. Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora.Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz XIII-og veka.Četvrto selo koje se obilazi je Monterosa al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori). Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (subota, 29. septembar 2018.) MONTEKATINI–ELBA – MONTEKATINI Doručak. Odlazak na fakultativni izlet na Elbu. Vožnja do Piombina, gde se ukcava na brod i nakon sat vremena plovidbe se stiže na Elbu. Bistrina i plavetnilo mora, prekrasne plaže i odlična vina, specifična gastronomija su samo delić onog zbog čega Elba postaje sve popularnije turističko središte. Pešačko razgledanje grada, Portoferaria, koje je najveće mesto na ostvu i gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu u palati Mulini.. Slobodno vreme. U kasnijim popodnevnim časovima plovidba natrag do Piombina i vožnja autobusom do hotela. Noćenje.
5. dan (nedelja, 30. septembar 2018.) MONTEKATINI – MODENA – BEOGRAD Doručak.Polazak ka Modeni. Dolazak u Modenu, treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Lučana Pavarotija. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra - Duomo, jedna od najlepših romaničkih katedrala u Italiji, toranj Girlandinaj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu
6. dan (ponedeljak, 1. oktobar 2018.) BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
Montekatini Terme Cinque Terre Elba

28.09.2018

Celodnevni  fakultativni izlet do “Cinque Terre”: Vožnja do mesta La Spezia, gde se  ukrcava na  voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka. Obilaze se četiri sela. Odlazak do najvećeg  naselja u okviru parka Riomađore  (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi  amfiteatra. Obilazak  tvrđave, crkve. Nastavak putovanja  vozom do  Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje  se spuštaju  terasasto do  same obale mora.Vožnja vozom do sledećeg  sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na  uzvišenju oko gotske crkve  Sv.Margarite antiohiske iz XIII-og veka.Četvrto selo koje se obilazi je Monterosa al Mare,  koje leži u  sredini  malog  zaliva, sa kućama u obliku kula  (case – tori). Slobodno vreme. Cena: 30 eura. U cenu je uključen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča. 

Montekatini Terme Elba

29.09.2018

Celodnevni fakultativni izlet na Elbu. Vožnja  do Piombina, gde se ukcava na brod i nakon sat vremena plovidbe  se stiže na Elbu.  Bistrina i plavetnilo mora, prekrasne plaže i odlična vina, specifična gastronomija  su samo delić onog zbog čega Elba postaje sve popularnije turističko središte. Pešačko razgledanje grada,  Portoferaria, koje  je  najveće mesto na ostvu i  gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu u palati Mulini. Slobodno vreme. U kasnijim popodnevnim časovima plovidba natrag do Piombina i vožnja autobusom do hotela. Cena: 25 evra prevoz autobusom + cena trajekta 20 evra. 

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Doplata za dodatno sedište: 75 evra

SMEŠTAJ

HOTEL MIRO 3* www.hotelmiro.eu/en/

 Nalazi se u centru Montekatinija,  u mirnoj ulici i u blizini spa centra Montekatini.Ima bar, restoran, Sobe su   dvokrevetne   sa kupatilom,  
 standardno opremljene, sa telefonom i TV – om
, fenom. Doručak – samoposluživanje.
HOTEL FLORIDA 3* http://www.albergo-florida.eu/website/

 Nalazi se u centru Montekatinija na oko 150 m od železničke stanice.Ima bar, restoran, Sobe su   dvokrevetne   sa kupatilom,   standardno  
 opremljene, sa telefonom i TV – om
, fenom. Doručak – samoposluživanje.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

 

FAKULTATIVNI IZLETI
Celodnevni izlet autobusom i vozom “Cinque Terre” Cena: 30 eura. U cenu je uključen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča.
Celodnevni izlet Elba   25€   prevoz autobusom + cena trajekta (20 €)

Prijavljivanje za ove izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “CINQUE TERRE- ELBA”
Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja. Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja,postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA  Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organiyatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE  Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.


OPŠTE NAPOMENE
Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. ● Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 

 

● Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) na navedenoj relacij
● Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u mestu Montekatini
● Razgledanja gradova po programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.  

● Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice 3 evra po osobi i po noćenju, (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
● Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje 

Poslednje pregledani aranžmani

Cinque Terre - Elba 26.09.2018.