telplava.png
Pozovite nas

Atina hotel Marina

 SUNION – PELOPONEZ

4599-tour 4598-tour

 Atina je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Ova, danas, višemilionska metropola, od svog postojanja preživela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svetu. Za istoriju čovečanstva značajna je jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvek doživljaj. Posebno noću. Zato Vam i nudimo mogućnost da grčku prestonicu doživite i obasjanu večernjom iluminacijom. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim.

1. dan BEOGRAD – ATINA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera informacija u 11.20 sati. Poletanje za Atinu u 13.20 sati (Let JU 512) . Sletanje na atinski aerodrom u 15.50 h. Transfer do izabranog hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan ATINA Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje jednog od najznačajnijih gradova sveta. Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine. Razgledanje se završava posetom bisera Atine – drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan ATINA – SUNION – ATINA Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet (u trajanju oko 6 sati) do najjužnije tačke Atičkog poluostrva, rta Sunion sa usputnim razgledanjima poznatih letovališta Atinske rivijere. U Sunionu je smešten hram posvećen bogu mora Posejdonu.Noćenje.
4. dan ATINA – PELOPONEZ – ATINA Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet na Argolidu. Jedan je od najpopularnijih izleta koji Atina nudi svojim gostima i za sve je one koji žele da vide mesta koja su spravom smatrana centrima drevne kulture. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kratke pauze nastavak puta do Epidaurusa, najpoznatije bolnice antičkog sveta i starog pozorišta koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Sledi prolazak kroz Nafplion, prvu prestonicu nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava i turskih džamija, venecijanskih balkona i ostataka nekadašnjih grandioznih tvrđava. Na samom kraju biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Po završetku razgledanja povratak u Atinu. Slobodno vreme.Noćenje.
5. dan ATINA– BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje za Beograd u 16.35 sati ( let JU 513) . Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.15 časova.
Marina Grčka/Atina
Marina-
OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
RESTORAN BAR
Bar
Restoran
Beograd Mogućnost fakultativnih izleta

26.04.2017

Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta

 SMEŠTAJ
- HOTEL MARINA 2+*
Hotel Marina je smešten idealno, u centru Atine, u neposrednoj blizini jednog od dva glavna gradska trga – Omonia. Mnoge poznate znamenitosti su dostupne pešice. U blizini hotela su i stanice javnog gradskog prevoza kao i metroa. Sobe su moderno opremljene i sve poseduju terasu, kupatilo sa fenom, klima uredjaj, mini frižider, internet (besplatan), sat tv i sef.U sklopu hotela je mali biznis centar i restoran u kom se doručak servira po principu švedskog stola.
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
FAKULTATIVNE IZLETI I POSETE
- Poludnevni izlet do rta Sunion – Cena € 25. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 6 sati.
- Celodnevni izlet Peloponez – Cena € 65. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznice za Epidaurus i Mikenu, sa izlaganjem vodiča unutar arheološkog prostora. Trajanje izleta oko 9 sati.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje Potrebno je najmanje 15 učesnika za njihovu realizaciju. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti i posete bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ATINA”
- Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta. - Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja. - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgle-danja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polas-ka u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslo-vima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osig-uranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancija-putovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

 - prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beograd
- smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 2+*,  na bazi noćenja sa doručkom
- svi transferi u inostranstvu navedeni u programu
- panoramsko razgledanje Atine i poseta Akropolju (ulaznica uračunata u cenu)
 - usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije
- troškovi organizacije i realizacije putovanja.

 - aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( € 108 u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- individualni troškovi
- fakultativni izleti:   minimum za realizaciju 15 osoba - doplata za jednokrevetnu sobu  ( na upit)

SMEŠTAJ - Hotel Marina 2*+
IZLETI - SUNION i PELOPONEZ

Poslednje pregledani aranžmani

Atina hotel Marina