Zimovanje / Bugarska - Zima 2014/2015

Bugarska
« »

Bugarska skijanje - sezona 2013/2014. Ski centri Bansko i Borovec su dva najpoznatija i najveća skijališta u Bugarskoj. Pored ova dva, najpoznatija, u Bugarskoj ima oko 12 ski centara, a u planu je gradnja novih, sve sa cilljem da se privuče što veći broj stranih turista koji u Bugarskoj još uvijek mogu naći relativno jeftin zimski odmor. 

Česta i velika ulaganja u bugarsko skijanje u posljednjih nekoliko godina svrstava Bugarsku u rang zemalja s najvećom ekspanzijom skijaškog sporta uopšte.

Bansko, spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije, to je grad Bansko. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.

Borovec je smešten na severnim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu – Musala (2925 mnv), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mesto za odmor i bavljenje sportom. Snežni pokrivač je najpostojaniji u predelu ski staza Markudžik (2040–2560 mnv). Borovec raspolaže svime što je neophodno za skijanje: obiljem dugih, različitih staza, ski–garderobama snabdevenim modernom opremom, ski školama i dečjim vrtićima.

Verujemo da će se među našom bogatom zimskom ponudom pronaći aranžmani i ski paketi koji će vam biti interensatni, da ćete iskoristiti pogodnosti First Minute popusta i da ćete i ove zime putovanti sa nama u neki od ski centara u Bugarskoj i vratiti prepuni lepih utisaka i uspomena.

- od 19.12.2009. državljani Republike Srbije koji žele da posete R Bugarsku kao turisti mogu da putuju bezvizno ako poseduju novi srpski pasoš;
- osobe sa novim srpskim pasošem mogu bez vize da putuju tranzitno kroz teritorij Bugarske;
- srpski državljani koji žele da putuju, tranzitno ili ne, za Bugarsku sa starim pasošem i dalje moraju posedovati odgovarajuću vizu;
- posle 19.12.2009. vlasnici starih pasoša moraju lično uložiti dokumente potrebne  za izdavanje vize.   

Više o vizama za Republiku Bugarsku možete saznati na stranici Ministarstva spoljnih poslova Bugarske www.mfa.bg

Info za individualnu vizu se vrši na sledeći broj:
- 0900 202 380 

Regije

Slika Naziv regije Broj hotela
Borovec 15
Bansko 35

Prelistajte eKataloge