Letovanje / Turska / Alanja - Leto 2015

Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
Alanja
« »

Alanja je grad sa mnogo različitih lica. Ovaj grad, smešten u istočnom delu turske obale,  odlikuju veoma izraženi kontrasti. Duge peščane plaže i hladne planinske reke, drevne ruševine iz rimskog doba i moderni hoteli, Orijent i Evropa na jednom mestu.

Neki Alanju zovu „Majorka turske obale“. Ako se sagledaju brojne diskoteke, veliki broj pabova i restorana, ova tvrdnja izgleda kao apsolutna istina. Veliki broj spomenika od istorijskog značaja, 26 km duga peščana obala, prijatna atmosfera i izvanredan noćni život, su bez pogovora odrednice koje Alanju svrstavaju među jednu od turistički najatraktivnijih destinacija.

Sa preko 300 sunčanih dana godišnje karakterišu je visoke temperature i duge sezone koje traju od maja do novembra meseca. Savršena je kombinacija zelenila i dugih peščanih plaža koje su zapravo i obeležje ovog turističkog centra. Sa jedne strane grada turisti se mogu upoznati sa istorijskim znamenitostima poput osmougaone Crvene kule (Kizil Kula), običajima i gostoljubivošću stanovništva, čuvenim turskim šopingom, gastronomskim specijalitetima i najboljim noćnim provodom u regiji. Posetiocima će svakako pažnju privući tradicionalne turske kafedžinice.

Izreka za tursku kafu, odnosno “Türk kahvesi” kaže: “Kafa bi trebalo biti tamna kao pakao, jaka kao smrt i slatka kao ljubav”, kakvu će gosti imati čast da probaju i možda čuju neku šaljivu reč o budućnosti kako nalaže običaj nakon popijene kafe.

Na drugoj, mirnijoj, strani grada nalaze se hotelski kompleksi duž zlatnih peščanih plaža od kojih mnoge sa ponosom nose obeležje Plave zastavice. Najpoznatije su Kleopatrina i Kejkubat, odnosno Alanjina plaža.

Svakako jedno od omiljenih letovališta mlađih turista zbog bogatog zabavnog sadržaja, mnoštva barova, kafića, restorana i noćnih klubova. Krajem maja i početkom juna Alanja postaje veoma posećen kulturni centar jer se u tom periodu održava Internacionalni festival turizma i umetnosti, dok je kraj septembra rezervisan za džez festival na Kazil kuli.

Nadamo se da će vam ovo leto 2015. godine u Alanji, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.

Alanja i tursko veče

  • Alanja i tursko veče

Provedite nezaboravnu noć uz tursku muziku, trbušni ples, razne folklorne grupe, cossack plesače i uživajte u gurmanskim specijalitetima turske kuhinje. Cena uključuje: transfer, vodiča i večeru.

Aspendos - Perge

  • Aspendos - Perge

Celodnevno razgledanje nalazišta antičkih gradova Aspendosa i Pergea. Poseta najvećem sačuvanom amfiteatru iz rimskog doba gde se prisustvuje predstavi u svetu poznatog turskog kulturno-umetničkog društva „Fire of Anatolia“. Uživaćete u modernoj turskoj muzici i plesovima sa primesama glume, baleta i folklora u divnoj atmosferi antičke građevine. Izlet uključuje: transfer, usluge vodiča i ručak.

Perge je jedno u nizu antičkih nalazišta na antalijskoj rivijeri, 25 km istočno od grada Antalije. Gradom su vladali Grci, Liđani, Persijanci, Aleksandar Veliki, a procvat je doživeo u vreme Rimljana. U Pergeu se mogu videti ostaci pozorišta na otvorenom, ulica sa kolonadama i mozaicima, agora, na bregu akropolja s hramovima, jedan od najbolje očuvanih stadiona i veliko rimsko kupatilo.
Aspendos, nekad bogat antički grad, 47 km istočno od Antalije, na vrhuncu je bio u 2. i 3. veku n.e. U njemu su ostaci akropolja s hramovima, agore, rimske bazilike, akvadukta.

Ono zbog čega svi turisti dolaze ovde je pozorište na otvorenom iz 2. veka n. e. Izgrađeno na padini brega, sa oko 10.000 sedišta, važi za jednu od najvećih antičkih građevina u Maloj Aziji i jedno je od najočuvanijih antičkih pozorišta. Pozorište je izvanredno akustično i u njemu se danas održavaju koncerti, filmski festivali i druge predstave tokom letnje sezone.

Džip safari

  • Džip safari

Safari džipom je namenjen ljubiteljima avantura. Jedino putujući džipom možete upoznati planinsko zaleđe Kemera, uživajući u divljoj lepoti prirode, vozeći se teško prohodnim planinskim putevima do zabačenih sela u bespuću.

Dnevni izlet za one koji žele da upoznaju ruralni život, vrleti planinskog masiva Taurus, kao i da posete nomadska naselja. Cena uključuje: transfer, vodiča, najam đžipova i ručak.

Pamukale

  • Pamukale

Celodnevni izlet autobusom. Panoramsko razgledanje grada Denizli, vlasnika jednog od neobičnih Ginisovih rekorda, čuvene farbike pamuka i njenog prodajnog centra.

Obilazak Pamukala, čuda nastalog radom prirode.

Opuštanje uz šetnju belim delom planinskog venca prekrivenog krečnjačkim karbonatom, sačuvenim terasama, potočićima i bazenima ispunjenim belom vodom temperature 370C.

Obilazak drevnog grada Hierapolisa i Kleopatrinog lekovitog kupatila.

Hoteli u regiji Alanja

Kategorija Slika Naziv Markeri Mesto
10
Hotel Sirius Deluxe Avsalar, Alanja
10
Hotel Annabela Diamond Inđekum
10
Hotel Rubi Platinium Avsalar
10
Hotel Delphin Botanik Platinium Alanja
10
Hotel Galeri Resort Okurdžalar
10
Hotel Club Sidera Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Okurdžalar
10
Hotel Granada Luxury Resort Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Okurdžalar
10
Hotel Grand Kaptan Alanja
10
Hotel Leodykia Resort Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Okurdžalar
10
Hotel Arycanda De Luxe Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Okurdžalar
10
Hotel Delphin Botanik Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Okurdžalar
10
Hotel Delphin Deluxe Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Alanja
08
Hotel Blue Wave Suit Oba
08
Hotel Sultan Sipahi Resort Alanja
08
Hotel Kleopatra Ada Beach Alanja
08
Hotel Taksim Obakoy Oba
08
Hotel Remi Alanja
08
Hotel Oba Star Oba
08
Hotel Alaiye Kleopatra Alanja
08
Hotel Grand Okan Alanja
08
Hotel Panorama Alanja
08
Hotel Kleopatra Dreams Beach Alanja
08
Hotel Gardenia Alanja
08
Hotel Krizantem Mogućnost smeštaja do dvoje dece u standardnoj sobi Oba
08
Hotel Antique Roman Palace Oba
08
Hotel Savk Alanja
08
Hotel Saphir Konakli
08
Hotel Grand Zaman Beach Alanja
07
Hotel Azak Alanja
07
Hotel Elysee Beach Alanja
06
Hotel Ozgur Bey Oba
06
Hotel Cimen Kejkubat
06
Hotel Hatipoglu Alanja
06
Hotel Alaaddin Beach Alanja
06
Hotel Oba Time Oba
06
Hotel Wien Alanja
06
Hotel Bilkay Alanja

Prelistajte eKataloge