Letovanje / Grčka / Zakintos - Leto 2015

Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
Zakintos
« »
  • v9nYdsytezI
  • CCwF5a4x9es
  • ZtRJNxUTkYk

Zakintos, još jedan biser Jonskog mora. Starogrčki bogovi Artemida i Apolon su ovo ostrvo birali za odmor, zbog blage klime, idiličnih pejzaža, divnih peščanih obala, duboko plavog mora, zbog magičnih zalazaka sunca. Zbog svega ovoga i vi ćete zavoleti Zakintos, a dopašće vam se i zbog čuvene gostoljubivosti domaćina i bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa.

Zakintos je najjužnije od jonskih ostrva. Sa površinom od oko 400 km2. treće je po veličino ostrvo u jonskom arhipelagu i drugo po naseljenosti, sa približno 35.000 stanovnika. Ostrvo je dobilo ime po Zakintu, sinu trojanskog kralja Dardana. Poznato kao jedno od najsunčanijih ostrva Grčke, ima blagu klimu i vrlo je zeleno, kao i ostala jonska ostrva za razliku od krševitih ostrva u Egeju.

Grad Zakintos (Zakynthos, Zante)

Grad Zakintos je glavni grad i najvažnija luka na ostrvu. Ima oko 10 000 stanovnika. Grad, na čiju arhitekturu su venecijanci imali značajan uticaj se nalazi na istočnom delu ostrva. Jedno je od najvažnijih turističih mesta u grčkoj a poznat je i po zemljotresu iz 1953. god. Novoizgrađeni deo grada je podignut na ruševinama prethodnih građevina kako bi se što više sačuvao i obnovio njegov autentični izgled.

Argasi (Argassi)

Argasi je malo turističko mesto koje se nalazi 4 km od glavnog grada Zantea. Prostire se celom dužinom plaže od 5 km i kao veoma popularno turističko mesto omogućava dobar odmor, sportove na vodi uključujući i atraktivan noćni život u mnogim barovima, restoranima i tavernama.

Laganas

Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8 km od grada Zakintosa i  7 km od aerodroma. Smešten je u podnožju blagih brda koja se uzdižu prema planinama. Svoju najveću popularnost duguje lepim peskovitim plažama i noćnom zivotu. Laganas obala ima jednu od najboljih i najlepših plaža dugačku skoro 5 km sa peskom posutim školjkama i toplim prozirnim morem.

Fakultativni izleti:

Grčko veče
Provedite pravo grčko veče u tradicionalnom selu Eksohora, u kome se nalazi najstarija maslina na ostrvu. Živa radio i grčki tradicionalni ples će vas zabavljati cele večeri.

Krstarenje oko ostrva
Fantastičan način da upoznate ostrvo dok se odmarate tokom ovog krstarenja brodom uz obalu ovog lepog ostrva. Ovo je prilika da se okupate na čuvenijoj plaži Navajo (Navagio), u Krijumčarskoj uvali, u kristalno čistoj vodi tirkiznog mora.
Zaliv Navajo je jedna od najčuvenijih grčkih plaža i možda jedan od najimpresivnijih zaliva celog Mediterana, koji nudi neponovljiv doživljaj prirodnih elemenata mora, kamena i svetlosti. Ova plaža od belog peska dostupna je jedino brodom.
Na severoistoku ostrva ćete videti čudesne Plave pećine, a ime su dobile po boji mora.

Vodeni park
Unikatni vodeni park Zante, nalazi se na jugoistočnom deluostrva. Park je izgrađen na 40.000 m2, na samo 4 km od glavnog grada, u mestu Sarakinado. Ukoliko ste u potrazi za odličnom zabavom koju vam omogućavajurazne vrste igara u vodi i  mnogobrojnitobogani, onda nemojte propustiti priliku da obiđete vodeni park na Zakintosu. Odlično mesto za zabavu cele porodice.

Ostrvo je i dom čuvene vrste kornjača Careta Careta koja se pored ovog ostrva može naći samo na smo još 3 mesta u Mediteranu. Plaža Gerakas je jedno od zaštićenoh mesta gde možete videti njihova gnezda gde polažu jaja.

Nadamo se da će vam ovo leto 2015. godine na Zakintosu, biti upravo onakvo letovanje i odmor o kakvom ste sanjali.


Прикажи Grčka на већој мапи

Grčko veče

Provedite pravo grčko veče u tradicionalnom selu Eksohora, u kome se nalazi najstarija maslina na ostrvu.

Živa radio i grčki tradicionalni ples će vas zabavljati cele večeri.

Krstarenje oko ostrva

  • Krstarenje oko ostrva

Fantastičan način da upoznate ostrvo dok se odmarate tokom ovog krstarenja brodom uz obalu ovog lepog ostrva. Ovo je prilika da se okupate na čuvenijoj plaži Navajo, u Krijumčarskoj uvali, u kristalno čistoj vodi tirkiznog mora.

Zaliv Navajo je jedna od najčuvenijih grčkih plaža i možda jedan od najimpresivnijih zaliva celog Mediterana, koji nudi neponovljiv doživljaj prirodnih elemenata mora, kamena i svetlosti. Ova plaža od belog peska dostupna je jedino brodom.

Na severoistoku ostrva ćete videti čudesne Plave pećine, a ime su dobile po boji mora.

Potraga za kornjačama

Kareta Kareta kornjače (Caretta-Caretta) kao povremeni, ali najpoznatiji stanovinici ostrva Zakintos veoma su atraktivne za posmatranje. Ugrožena su vrsta, a na Zakintos dolaze da polažu jaja od juna do avgusta na plažama Laganas, Gerakas, Keri. Ovaj poludnevni izlet počinje ukrcavanjem na brod. Ploveći južno stiže se do pećina Keri gde će biti napravljena pauza za posmatranje kornjača i fotografisanje. Krstarenje se nastavlja do ostrvceta Maratonisi u zalivu Laganas gde će biti dovoljno vremena za uživanje u kristalnom moru i suncu. Kornjače su divlje životinje i kako se one slobodno kreću nije garantovano da će ih svi videti.

  • Potraga za kornjačama
  • Potraga za kornjačama
  • Potraga za kornjačama
  • Potraga za kornjačama

Vodeni park

  • Vodeni park

Unikatni vodeni park Zante, nalazi se na jugoistočnom deluostrva. Park je izgrađen na 40.000 m2, na samo 4 km od glavnog grada, u mestuSarakinado. Ukoliko ste u potrazi za odličnom zabavom koju vam omogućavajurazne vrste igara u vodi i  mnogobrojnitobogani, onda nemojte propustiti priliku da obiđete vodeni park na Zakintosu.

Odlično mesto za zabavu cele porodice.

Hoteli u regiji Zakintos

Kategorija Slika Naziv Markeri Mesto
10
Hotel Mediterranean Beach Resort Laganas
08
Hotel Astir Palace Popust do 10% Laganas
08
Hotel Diana Palace Popust do 10% Argasi
08
Hotel Majestic Spa Laganas
08
Hotel Best Western Zante Park Popust do 10% Preporuka Laganas
08
Hotel Zakantha Beach Za mladence Preporuka Argasi
08
Hotel Sentido Louis Plagos Beach Virtual Tour Tsilivi
06
Hotel Palmyra Popust do 15% Argasi
06
Aparthotel Canadian Popust do 10% Laganas
06
Hotel Chryssi Akti Argasi
06
Hotel Captains Commodore Argasi
06
Hotel Esperia Laganas
06
Hotel Poseidon Preporuka Laganas
06
Hotel Eleana Preporuka Argasi
01
Apartmani Andonia Izdvajamo iz ponude Laganas
01
Apartmani Krinas Izdvajamo iz ponude Preporuka Argasi
01
Apartmani Maria Izdvajamo iz ponude Laganas
01
Apartmani Paradise Izdvajamo iz ponude Argasi

Prelistajte eKataloge